Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A bronz is szépen csillog

A bronz is szépen csillog Sport

A Kézdivásárhelyi SE U19-es korosztályú teremlabdarúgó-csapata bronzérmet nyert a saját rendezésű országos bajnoki döntőtornán, miután hétfőn magabiztos győzelmet aratott a Temesvári Informatika felett. A bajnoki címet a korábban a kupát is elhódító Dévai Autobergamo szerezte meg.

A házigazda KSE számára a lehető legjobban indult a döntőtorna, a Gazda József és Gáll Attila által felkészített teremlabdarúgók a szombati negyeddöntőben parádés, 11–1 arányú győzelmet arattak a Dunărea Călărași felett. A vasárnapi elődöntőben viszont megtorpantak, kiélezett küzdelemben 9–5 arányban alulmaradtak az erősebb játékerőt képviselő, későbbi bajnok Dévával szemben. Ez volt a kék-fehérek első veresége az idényben, így a legények a kisdöntő megnyerésével vigasztalódhattak. A Déva ellen kiállított Ştefănescu nélkül felálló hazaiak számára semmiféle gondot nem okozott Temesvár bedarálása, 5–1 arányban nyertek, és megismételték tavalyi bravúrjukat: harmadikok lettek.

U19-es teremlabdarúgó Final 8, kisdöntő: Kézdivásárhelyi SE – Temesvári Informatika 5–1 (3–0), gólszerzők: Păun 13., 15., Barbócz 14., Vlădulescu 32., Mojzi 37., illetve Adrian 31. A KSE kerete: Farkas – Rancz, Boricean, Vlădulescu, Păun (Májai – Barbócz, Mojzi, Szakács, Oprea). Edzők: Gazda József és Gáll Attila.

– Erőn felül teljesítettünk a kupában ezüstérmes Călărași ellen, az elődöntőben viszont kifogott rajtunk Déva, szombatra megjelentek három új játékossal, köztük egy brazillal, mi pedig nem tudtuk hozni a formánkat, a bírói páros sem volt éppen pártatlan. Temesvár ellen már más volt a helyzet, sima győzelem, és aminek külön örülök az, hogy a kézdi legények is ügyesen tették a dolgukat, 2003–2004-ben született gyerekekről van szó, tehát jócskán korosztályon aluliak. Nagyon remélem, hogy be tudjuk építeni őket a nagycsapatba, örvendetes mind az ők, mind a szüleik hozzáállása. Szívünk mélyén kissé csalódottak vagyunk, mert a vezetőség azért küzdött a rendezésért, hogy hátha a hazai pálya hozzásegít a bajnoki címhez, sajnos ez nem sikerült, viszont nevet szereztünk magunknak, és a legjobbak között jegyeznek országos szinten – értékelt lapunknak Gazda József edző.

– Minden szempontból sikeres döntőtorna volt. Az utánpótlás-futsal színvonala évről évre nő, nagyon jó meccseket láthattunk Kézdivásárhelyen, ami szintén örvendetes az, hogy a legjobb nyolc között öt élvonalbeli klub képviselőit láthattuk, ami azt jelenti, hogy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre. A szervezők dicséretet érdemelnek, mert kifogástalanul zajlott az egész turné – nyilatkozta Cristian Vornicu, a FRF futsalért felelős megbízottja.

A nyolcas döntő összes eredménye: negyeddöntő: Temesvári Informatika–Internazionale Vaslui 10–9, Galaci United–Segesvári Pro Tineret 7–3, Kézdivásárhelyi SE–Dunărea Călărași 11–1, Dévai Autobergamo–FK Székelyudvarhely 8–4. Az elődöntőben: Temesvár–Galac 5–8, KSE–Déva 5–9. A 3. helyért: KSE–Temesvár 5–1. A döntőben: Galac–Déva 3–5.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük