Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Bayern szerezte a legtöbb találatot

A Bayern szerezte a legtöbb találatot Sport

Gólrekordot hozott a Bajnokok Ligája 2019/2020-as szezonjának csoportköre: a hat fordulóban összesen 308 találat született, ez pedig több mint a sorozat történetében eddig bármikor. Mindez meccsenként 3,21-es átlagot jelent.

Hirdetés
Hirdetés

Csoportra lebontva a legtöbb gól a B jelű kvartettben esett, a Bayern München, a Tottenham Hotspur, az Olimpiakosz Pireusz és a Crvena Zvezda 12 meccs alatt összesen 53-szor talált be, ez pedig szintén rekordnak számít. Ezek után nem meglepetés, hogy a legtöbb gólt szerző csapat is a B csoportból került ki, a kvartettet százszázalékos teljesítménnyel megnyerő Bayern München 24-szer zörgette meg az aktuális ellenfél hálóját, de a második leggólerősebb együttes is ennek a négyesnek volt a tagja, a Spurs 18 találattal zárta az első szakaszt. A BL történetének legtöbb csoportkörös gólját egyébként a PSG szerezte a 2017/2018-as idényben, szám szerint 25-öt.

A BL történetében először fordul elő, hogy kizárólag az öt legnagyobb bajnokságból – angol, francia, német, olasz és spanyol – jutott csapat a legjobb tizenhat közé.

Továbbjutók: Paris Saint-Germain (francia), Real Madrid (spanyol), Bayern München (német), Tottenham Hotspur (angol), Manchester City (angol), Juventus (olasz), FC Barcelona (spanyol), RB Leipzig (német), Liverpool (angol), Napoli (olasz), Borussia Dortmund (német), Olympique Lyon (francia), Valencia (spanyol), Chelsea (angol), Atalanta (olasz), Atlético Madrid (spanyol).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük