Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Bajnokok Ligája a tét

A Bajnokok Ligája a tét Sport

A MOL Vidi FC már biztosan szerepelni fog az európai kupaporondon, azonban, hogy az Európa Ligában vagy a Bajnokok Ligájában, az az AEK Athén elleni párharcban dől el.

A MOL Vidi FC történetében még sem az AEK Athén, sem más görög együttes ellen nem lépett pályára, de a vidi.hu így is talált ütközési pontokat a két együttes között. A fehérváriak támadója, Danko Lazovic két alkalommal is játszott már az AEK ellen, ráadásul 2010 szeptemberében az Európa Liga csoportkörében kétszer is betalált a görögök hálójába.

A legtöbbet azonban Juhász Roland tud mesélni a görögökről. A 95-szörös válogatott védő az Anderlecht labdarúgójaként már a 2006/2007-es Bajnokok Ligája-csoportkörben találkozott mostani ellenfelükkel. Az első mérkőzést még a kispadról nézte végig, azonban a második találkozót már végigjátszotta. A fehérváriak vezére ezt követően még négy alkalommal, a 2010/2011-es és a 2011/2012-es EL-csoportkörben lépett pályára a sárga-feketék ellen. 2010 októberében az Anderlecht 3–0-ra legyőzte ellenfelét, a végeredményt pedig Juhász Roland állította be egy szemet gyönyörködtető góllal.

Az AEK legutóbb 2000-ben járt Magyarországon, és a Vasast búcsúztatta az UEFA Kupából 4–2-es összesítéssel. A Vidi ma 22 órától a Groupama Arénában fogadja az AEK Athént, az összecsapást az M4 Sport közvetíti. A visszavágót egy héttel később rendezik.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük