Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A bajnoki címvédés a tét

A bajnoki címvédés a tét Sport

Két hazai mérkőzéssel indul a Sepsi–SIC számára a női kosárlabda Nemzeti Liga döntője, a mieink ma és holnap egyaránt 19 órától veszik fel a kesztyűt a Kolozsvári Egyetem ellen a Szabó Kati Sportcsarnokban. Mindkét találkozót élőben közvetíti a Sepsi és a Marosvásárhelyi Rádió. A zöld-fehérek zsinórban harmadszor döntőznek, a tavalyelőtti ezüstérmet tavaly aranyra váltották, és ezt szeretnék megtartani.

A női kosárlabdaszezon legizgalmasabb párharca van soron, a három nyert mérkőzésig tartó döntő erdélyi rangadót hoz, a zsinórban harmadszor finálét játszó, alapszakaszgyőztes Sepsi–SIC a 14 év után újra döntőbe jutó, az alapszakaszban második Kolozsvárral csap össze. Mint ismeretes, a sepsiszentgyörgyieknek Brassón keresztül vezetett az út a fináléba, a Mikes-csapat 2-0 arányban lépte le az Olimpiát (89-44 és 80-77), míg a kolozsváriak Târgoviştet búcsúztatták az elődöntőben, ugyancsak kettős győzelemmel (69-65 és 90-62). Az ezt megelőző negyeddöntőben Alexandria és az Aradi ICIM volt a két finalista „áldozata”.

A finálé egyik fél harmadik sikeréig tart, a harmadik találkozót Kolozsváron vívják április 26-án, szerdán. Amennyiben szükség lenne negyedik összecsapásra, annak helyszínéül is a kincses város szolgál, április 27-én, egy esetleges ötödiknek pedig Sepsiszentgyörgy lenne a házigazdája április 30-án. A papírforma a Sepsi–SIC mellett szól, ugyanis az alapszakaszban két alkalommal is felülmúlták a kolozsváriakat (71-64 és 61-55 arányban), majd a kupasorozat negyeddöntőjében 61-55-re gyűrték le őket. A középszakaszban 1-1 volt az állás kettejük között, előbb a Sepsi –SIC 79-57-re nyert hazai pályán, majd idegenben tizenhárom pontos vereséget szenvedett (70-57).

Zoran Mikes vezetőedző szerint a bajnokság két legjobb csapata játszik az aranyéremért, és véleménye szerint könnyen meglehet, hogy a hazai pálya előnye lesz a döntő. Mikes szerint „inspiráció, motiváció és szív” kell a döntőhöz, és mellettünk szól az is, hogy mi az elmúlt három esztendőben „döntőkben edződtünk”, míg a kolozsváriak hosszú idő után jutottak vissza a csúcs közelébe.

Ugyancsak a Sepsi–SIC mellett szól, hogy a szakvezetés szerint nincsenek kezdőemberek és cserejátékosok az együttesben, mindenki a csapat része és ez „pozitív energiát ad”. Ezzel szemben Kolozsvár két alapjátékosa nélkül maradt a napokban, Naketia Swanier és Adrianne Ross sem tagja már a fekete-fehér keretnek.

 

A klub közösségi oldalán arra buzdítanak mindenkit, hogy jelenlétükkel támogassák a csapatot a címvédés felé vezető úton, és lehetőleg zöld-fehérben szurkolják végig a helyszínen a döntő első két mérkőzését. „Együtt tudunk eredményesek lenni” – áll a felhívásban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük