Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A bajnokcsapat otthonában a Sepsi OSK

A bajnokcsapat otthonában a Sepsi OSK Sport

Alig fejeződött be a 18. forduló, máris a 19. játéknap mérkőzéseire figyelhetünk az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A Krajova felett aratott egygólos siker után, ma újra felveszi a kesztyűt a Sepsi OSK, 18 órától a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR otthonában igyekszik jó eredményt elérni.

Hirdetés
Hirdetés

Több mint két hónap elteltével sikerült ismét mérkőzést nyernie szombaton a Sepsi OSK-nak a pontvadászatban, az idény során másodszor is egygólos mérkőzésen múlták felül Krajovát. Bízzunk benne, hogy a piros-fehérek folytatni tudják a pontgyűjtést, és a lehető legjobbat hozzák ki a téli szünetig hátralévő négy fordulóban. Erre figyelmeztetett tegnapi sajtótájékoztatóján Leo Grozavu, a csapat vezetőedzője is, aki szerint az oltyánok elleni siker mit sem ér, ha nem követik újabb győzelmek.

– A Kolozsvári CFR-t nem kell senkinek sem bemutatni, mindenki tudja, milyen erős csapat, főleg hazai pályán, ahol eddig csak egy gólt kaptak. Tudjuk, mi vár ránk, felkészültünk az ellenfélből, remélem, a fiúk is megértették, mit várok el tőlük. Minden meccs a nulláról indul, akkor és ott csak az számít, ami a pályán történik. Nem szabad hátradőlnünk, még mindig a veszélyzónában vagyunk és pontokra van szükségünk, koncentrálnunk kell az elkövetkező fordulókban, hogy a maximumot kihozzuk minden meccsből – fogalmazott a vezetőedző. – Egyértelmű, hogy egy győzelem után kicsit lecsillapodnak a kedélyek a csapaton belül, mindenki megnyugszik, de nem szeretném, ha túlságosan ellazulnánk, azt akarom, hogy továbbra is a pontgyűjtésre fókuszáljunk, elvégre csak egy meccset nyertünk meg. Nyilván a Krajova elleni siker reményt és önbizalmat ad a folytatásra nézve, de nem szabad beérnünk ennyivel – hangsúlyozta.

Az augusztusi odavágó Flores, illetve Păun találatainak köszönhetően 1–1-es döntetlennel zárult, a szentgyörgyiek hét vereség után tudtak először pontot szerezni a vasutasok ellen. Mindazonáltal nem feltétlenül a döntetlen lebeg Leo Grozavu szeme előtt. „Egyik edző sem úgy készíti fel csapatát, hogy az egy pontért küzdjön egy mérkőzésen, mindazonáltal a bajnokcsapat otthonában az egy pont is szép eredmény. De nem szabad a döntetlenre koncentrálnunk, mert azzal nem érünk el semmit” – fűzte hozzá a szakvezető.

Tegnap két mérkőzést (Medgyes–Voluntari, Jászvásár–FCSB) már lejátszottak, a további műsor: ma 14 órától Academica Clinceni – FC Hermannstadt, 18 órától Kolozsvári CFR – Sepsi OSK, 20.30-tól Dinamo Bukarest – Chindia Târgoviște; csütörtökön 18 órától Krajovai U – FC Botoșani, 20.30-tól FC Viitorul – Astra Giurgiu.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük