Felhívás!

A 100. meccs az élvonalban

A 100. meccs az élvonalban Sport

Vasárnap fontos mérföldkőhöz érkezik a hazai pálya előnyét élvező Sepsi OSK, 14.30-tól 100. mérkőzését vívja az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, az ellenfél a vendég Jászvásári Politehnica lesz. A sepsiszentgyörgyi klub számít a szurkolókra, szeretnék emlékezetessé tenni a jubileumi összecsapást.

Mint ismeretes, a „döntetlen-bajnok” Sepsi OSK az elmúlt hétvégén Nagyszeben vendégeként ikszelt le – ebben a szezonban már tizenegyedszerre –, megszakítva ezáltal egy három mérkőzéses nyerőszériáját: miután 2019 utolsó három bajnokiját megnyerte. Vasárnap jubilál a piros-fehér mezes csapat, amely a 2017–2018-as idényben debütált az I. ligában, a sepsiszentgyörgyiek 100. élvonalbeli mérkőzésükön egy olyan ellenféllel találkoznak, amellyel szemben igencsak pozitív mutatóval rendelkeznek. A szeptember 30-i odavágó 1–1-es pontosztozkodással zárult Jászvásáron, az ezt megelőző négy bajnokin három szentgyörgyi győzelem és egy döntetlen született. Mindazonáltal, nem lesz egyszerű mérkőzés, de Leo Grozavu vezetőedző csapata felkészült az ellenfélből, és egy céljuk van, hogy nagyon jó eredménnyel hagyják el a stadiont.

Diószegi László klubtulajdonos is emlékeztetett a 100. élvonalbeli mérkőzésre. „Ha azt nézzük, hogy négy évvel ezelőtt gondolni sem mertük volna, hogy valaha első ligás mérkőzést láthatunk a szemerjai stadionban, akkor ez egy csoda, és nem is kicsi. Ez idáig 99 mérkőzésünkből 27-szer győztünk, 29 döntetlen mellett 43 vereség a mérlegünk. Ez a szám szerintem nem is olyan rossz” – fogalmazott közösségi oldalán Diószegi László, kiemelve, hogy szinte mindenkit megvertek a bajnokság nagyjai közül, példának okáért a FCSB elleni 4–2-es hazai bravúrt, a Krajova elleni idegenbeli 1–0-s győzelmet, illetve a Viitorul elleni, szintén idegenbeli 3–2-es sikert emelve ki. Az OSK legsúlyosabb vereségét 3. élvonalbeli mérkőzésén szenvedte el, még 2017 nyarán, 5–1 arányban alulmaradva a moldvaiak otthonában.

„Sok örömet okozott a csapat a szurkolóknak, és még nincs vége, remélhetőleg. Ezért arra kérlek benneteket, gyertek, töltsük meg a stadiont vasárnap, legyen teltház ezen a szép ünnepen! Köszönöm nektek!” – tette hozzá a Sepsi OSK első embere.

Labdarúgó I. liga, a 24. forduló programja: ma 20.30-tól Astra–Chindia; szombaton 20 órától Medgyesi Gázmetán–Kolozsvári CFR; vasárnap 14.30-tól Sepsi OSK–Jászvásári Politehnica, 17 órától Voluntari–Dinamo, 20 órától Viitorul–Krajova; hétfőn 17.30-tól Botoșani–Hermannstadt, 20 órától FCSB–Clinceni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.