Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

2750 kilométeres afrikai versenyen indul Bagoly Levente

2750 kilométeres afrikai versenyen indul Bagoly Levente Sport

A sepsiszentgyörgyi Bagoly Levente ultrakerékpáros októberben részt vesz a Rhino Run elnevezésű állóképességi versenyen, amely az afrikai kontinensen kerül megrendezésre, és összesen 2750 kilométeres távot foglal magába.

Bagoly Levente elmondta, minden bizonnyal ez lesz élete egyik legnagyobb kihívása és legizgalmasabb élménye, mind a helyszín, mind a rajtnál felsorakozó versenyzők miatt.

„Egy 2750 kilométeres versenyről van szó Dél-Afrikán és Namíbián keresztül (…) Én mindig, minden versenyen motiváltan indulok útnak, jó helyezést akarok elérni, és ezúttal is erre törekszem. Számomra az jelenti az érdekességet, hogy a sportág legnagyobb neve közül is beneveztek néhányan a versenybe, nagyon erős ausztrál versenyzők, akik ellen eddig még nem volt lehetőségem megmérkőzni. Összesen közel 40 versenyző nevezett, és közülük legalább húszan a „krémek krémjét” jelentik – mondta Bagoly Levente.

A sepsiszentgyörgyi ultrakerékpáros egy különleges kerékpárt épített erre az eseményre, amely főként aszfaltozatlan utakon zajlik majd.

„Eladtam a 2018-ban készült kerékpáromat, amellyel több versenyen is részt vettem, és sikerült egy új kerékpárt készítenem (…) A rajt október 21-én lesz, de én már október 15-én elindulok otthonról, mivel az oda vezető út majdnem három napig tart” – tette hozzá.

Bagoly Levente, aki szakmáját tekintve tervező, az elmúlt években több külföldi állóképességi versenyen is részt vett. Öt évvel ezelőtt részt vett az 5. transzkontinentális versenyen a Belgium-Görögország útvonalon, és 12 nap, 14 óra és 15 perc után ért célba, ezalatt közel 4000 kilométert téve meg két keréken.

2018-ban második lett a Kirgizisztánban rendezett Silk Road Mountain Race-en, miután 1725 kilométert tett meg 9 nap, 3 óra és 30 perc alatt, 2019-ben pedig harmadikként ért célba az Italy Divide-on, miután több mint 1220 kilométert tekert Nápoly és a Garda-tó között.

Szintén 2018-ban 12 és fél nap alatt tette meg két keréken a Burgasz-Brest útvonal 4000 kilométerét, két évvel ezelőtt pedig megnyerte a Hungarian Divide első kiadását, egy 1200 kilométeres, közel 2000 méteres szintkülönbségű versenyt, ahol 4 nap, 23 óra és 7 perc alatt ért célba.

Az indulóknak mindegyik versenyen egyedül kellett boldogulniuk, saját segítő csapat nélkül.

Bagoly Levente elmondása szerint ezek nagyon érdekes élmények voltak, mert nagyon szép helyekre juthatott el és megismerhette az ottani kultúrát, építészetet és embereket.

(forrás: Agerpres, fotó: Bagoly Levente/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük