Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

17 éves tinilány győzte le Halepet a Roland Garros negyeddöntőjében

17 éves tinilány győzte le Halepet a Roland Garros negyeddöntőjében Sport

Vereséget szenvedett Simona Halep a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében. A Roland Garros női egyesének címvédőjét 6:2, 6:4-re győzte le a mindössze 17 éves, amerikai Amanda Anisimova.

Hirdetés
Hirdetés

A női profi teniszezők (WTA) világranglistájának harmadik helyén álló román lányt minden szempontból felülmúlta az 512. helyen álló Anisimova, aki 68 perc alatt leteniszezte a pályáról a címvédőt.

Az első játszmában Halep 2:2-ig bírta az orosz származású teniszező rohamait, aki ezután négy játékot nyert zsinórban, és alig 28 perc alatt sima 6:2-re vitte az első szettet.

A második játszmát Anisimova ott kezdte, ahol az elsőt abbahagyta, és 3:0-ra, majd 4:1-re is vezetett, innen Halep 4:4-en egyenlített, mi több, bréklabdája volt a 4:5-höz, de elrontotta, elveszítette a gémet, és utána elrontotta saját adogatását is, és az amerikai lány 6:4-re nyert.

Mindkét játékos egy-egy ászt ütött, Halep két kettőshibát is vétett. Anisimova mindkét adogatása mögött több pontot nyert (65%-52% az első, 64%-53% a második szerva után). Mindkét játékos hétszer jutott el bréklabdáig, ám ebből Anisimova négyet, Halep mindössze egyet nyert meg. Az amerikai játékosnak több nyerője volt (25-16), több ki nem kényszerített hibát vétett (24-17), de összességében több pontot nyert meg (68-52).

Anisimova a legfiatalabb amerikai teniszező, aki negyeddöntőig jut egy Grand Slam-tornán 1997 után, amikor Venus Williams döntőt játszott. Ugyanakkor Anismova a legfiatalabb amerikai játékos Jennifer Capriati 1990-es sikere óta, aki negyeddöntőt játszik Roland Garrosban.

Simona Halep ezt megelőzően minden idők legsimább győzelmét aratta eddigi meccsei közül Roland Garrosban, a lengyel Iga Swiateket győzte le 6:1, 6:0-ra egy mindössze 45 perces mérkőzésen. Halep 415.00 eurót és 430 WTA pontot kap idei teljesítményéért, és biztosan elveszíti harmadik helyét a világranglistán, de benne marad a top 10-ben.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük