Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

162. helyen az OSK

162. helyen az OSK Sport

A labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) közzétette a legfrissebb klubfutballra vonatkozó világranglistáját. Az első százba nem fért be romániai klubcsapat, legjobb magyarként a Ferencváros a 83.

Hirdetés
Hirdetés

A romániai klubcsapatok közül a legelőkelőbb helyen a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR tartózkodik, amely a 106. helyet foglalja el. A második legjobb hazai alakulatnak a Sepsi OSK számít, mivel idén megnyerte a Román-kupát és a Szuperkupát is, így a 162. helyen áll. Az Universitatea Craiova és az FCSB kevéssel vannak lemaradva, éppen egymást követik a 175., illetve a 176. helyen. A legjobb 300 között még két romániai csapat szerepel, a kupadöntős FC Voluntari a 225., az FC Botoșani pedig a 261. a listán.

Az IFFHS rangsorában az első helyen a brazil Palmeiras áll, megelőzve a Liverpoolt és a Flamengót. A Chelsea és az Atletico Mineiro a másik két csapat a top 5-ben. A BL-győztes Real Madrid csak a 6. helyet foglalja el, holtversenyben a Manchester Cityvel. A szervezet nem közölte, hogy milyen kritériumok alapján rangsorolta, illetve pontozta a klubokat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük