Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

120 éves a csapat

120 éves a csapat Sport

Szombaton tartották a szentkatolnai futballcsapat megalakulásának 120. évfordulóját, az ünnepség megemlékezéssel, koszorúzással kezdődött, de a meccs sem maradhatott el: a helyi öregfiúk ellen a kézdiszentlélekiek léptek pályára, a vendégek bizonyultak jobbnak.

Hirdetés
Hirdetés

Fábián Domokos, a jelenlegi edző köszöntötte a jelenlévőket a futballcsapat 120. évfordulóján. Mint mondta, az írásos dokumentumok szerint az első meccset 1901-ben játszotta a szentkatolnai csapat, tavaly a járványhelyzet azonban gátat szabott az ünneplésnek. A csapat sikerekben gazdag történelmét Fülöp Barna ismertette, de Debreczi Imre is mesélt az ott töltött évek során szerzett tapasztalatairól, emlékeiről.

„A jelen sajnos nem annyira fényes, mint a múltunk. Mint tudják, 2008-ban megszűnt a futballcsapat, amelynek okait nem részleteznem, de ismerjük mindannyian” – ismertette a jelent Fábián Domokos.

Elmesélte, 2021-ben hogyan indították újra a csapatot, valamint hogyan újították fel a futballpályát és az öltözőt önkéntes, futballt szerető emberek segítségével.

– Köszönet a segítségért mindenkinek, a helyi tanácsnak az anyagi támogatást. Ahogyan felépült a csapatunk, úgy épült fel az öltözőnk, a pályánk. Sajnos a bajnokság szünetelt a pandémia miatt, így csak barátságos mérkőzéseket tudtunk játszani. 2022-ben az újraindult tavaszi pontvadászatba nem tudtunk benevezni, mert a csapat nem felelt meg a szabványoknak, így továbbra is barátságos meccseket játszottunk. A négy lejátszott mérkőzésből kettőt megnyertünk, kettőt elveszítettünk – vázolta az edző.

A továbbiakban ft. Potyó Ferenc megáldotta az öltözőt, majd emléklapot adtak át az idős futballistáknak. A kopjafa megkoszorúzását himnuszaink eléneklése követte. Az öregfiúk meccsen a kézdiszentlélekiek remekeltek, 4−1-re nyertek a helyiek ellen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük