Felhívás!

Vosganian: próbáljuk megmenteni a koalíciót, de nem minden áron

Vosganian: próbáljuk megmenteni a koalíciót, de nem minden áron Románia

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) nem támogatja, ahogyan a költségvetés-kiigazítást tervezik – jelentette ki csütörtökön Iaşi-ban Varujan Vosganian. Az ALDE országos alelnöke szerint ők próbálják megmenteni a koalíciót, “de nem minden áron”.

Az alelnök elmondta: hétfőn találkoztak a miniszterelnökkel és a pénzügyminiszterrel, és kifogásolták, hogy a költségvetés-kiigazítás tervezet pénzt von meg többek között a művelődési, az oktatási, az egészségügyi és a szállítási minisztériumtól. Meglátása szerint a közberuházások szintje nem tartható továbbra is ilyen alacsony szinten.

Emlékeztetett: amikor ő volt a gazdasági miniszter, akkor a beruházásokra 38 százalékot fordítottak, most alig 23-at.

Kifejtette: az ALDE-ben úgy látják, hogy a koalíciónak egyetlen jelöltet kell indítania az államelnök-választásokon, aki erős ellenfele lehet a második fordulóban Klaus Johannisnak.

“A koalíció értelme az, hogy mi történne e koalíció nélkül, ki irányíthatná Romániát? Még volt egy ilyen kísérlet. Egyesek szerint jó lenne, ha hagynánk másokat, hogy lássa mindenki, hogy mit csinálnak, majd újra megnyerjük a választásokat. Nem hiszem, hogy hagynunk kellene Romániát ilyen kísérletek áldozatává válni. Ezért próbáljuk megmenteni a koalíciót, de nem minden áron. Egy, a hullámokban küzdő embert sem tudsz megmenteni, ha ő nem nyújtja a kezét neked” – mondta Vosganian.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.