Felhívás!

Visszatérítik a digitális beutazási adatlap kitöltésének elmulasztásáért kiszabott bírságokat

Visszatérítik a digitális beutazási adatlap kitöltésének elmulasztásáért kiszabott bírságokat Románia

Eltörlik a Romániába való belépéshez szükséges digitális beutazási adatlap (PLF) kitöltésének elmulasztása miatt kiszabott bírságokat, és az azokat befizető állampolgárok kérhetik a pénzük visszatérítését – áll a Klaus Iohannis államfő által csütörtökön kihirdetett törvényben.

Klaus Iohannis államfő csütörtökön kihirdetette a törvényt, amely eltörli a digitális beutazási adatlap (PLF) kitöltésének elmulasztása miatt kiszabott bírságokat, és visszatéríti a kifizetéséből az államkasszába befolyt teljes összeget.

“A jelen törvény hatálybalépésének időpontjáig be nem fizetett bírságok eltörlésre kerülnek és el kell őket távolítani a végrehajtó szervek nyilvántartásából” – rendelkezik a jogszabály.

Ezen túlmenően, az eddig befizetett pénzösszegeket a kihágást elkövető személy kérésére vissza kell téríteni. A kérést a miniszter erre vonatkozó rendeletének hatálybalépésétől számított 90 napon belül kell benyújtani az illetékes adóhatósághoz.

A törvény hatálybalépésétől számított 15 napon belül a fejlesztési minisztérium rendletben határozza meg a pénzösszegek visszatérítésére vonatkozó eljárást.

Kezdetben a digitális beutazási adatlap kitöltésének elmulasztásáért 2.000 és 3.000 lej közötti bírságot szabtak ki. Februárban a kormány kivételeket vezetett be a formanyomtatványra vonatkozóan, és csökkentette a bírságokat, miután sok román állampolgár arra panaszkodott, hogy tévesen büntették őket.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.