Vigyázat, csalók!

Vigyázat, csalók! Románia

Az Országos Adóhivatal (ANAF) tegnap arra figyelmeztetett, hogy az intézmény nevében ismeretlen személyek SMS-eket küldenek, amiket aztán csalásra használhatnak.

Az ANAF illetékesei szerint látszólag ártalmatlan üzenetekről van szó, de nem biztos, hogy ha valaki reagál rájuk, akkor annak nem lesz következménye. Az intézmény sajtóközleményben reagált az SMS-ekre, amiben azt írják, hogy „bár látszólag semmitmondóak az üzenetek, az adófizetők ne reagáljanak, azaz ne válaszoljanak azokra, mert megtörténhet, hogy valamilyen módon kár éri őket”. Azt sem tanácsolják, hogy az üzenetekben szerepelő internetes hivatkozásokra (linkekre) rákattintsanak az érintettek. Az ANAF azt is jelezte, hogy értesíti az illetékes nyomozó- szerveket az esetekről.
Az adóhatóság azt is pontosította, hogy a polgárok számára semmiféle, az illető adózási helyzetével kapcsolatos információt nem közöl telefonos üzenet formájában. Egyetlen kivétel van, amikor egyéni kérésre, az 1300-as egyéni számról küldenek értesítéseket, de azok sem tartalmaznak személyes jellegű adatokat, vagy információkat valakinek az anyagi helyzetéről vagy fizetési kötelezettségeiről. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.