Felhívás!

Videón mutatják be a nyál alapú gyorstesztek helyes használat

Videón mutatják be a nyál alapú gyorstesztek helyes használat Románia

Az iskolások és óvodások koronavírusszűrésére szolgáló nyál alapú antigén gyorstesztek előkészítéséről és helyes használatáról szóló videoklipeket tett közzé az egészségügyi és az oktatási miniszter, Alexandru Rafila és Sorin Cîmpeanu.

Az első videoklipben az egészségügyi tárca vezetője részletesen ismerteti a nyáltesztes szűrés kellékeit, és elmagyarázza, hogy miként kell használni ezeket.

A második klipben Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter bemutatja a tesztelést lépésről lépésre, a harmadikban pedig útmutatást adnak a gyerekeknek kiosztandó nyáltesztcsomagok előkészítéséhez.

Csütörtökön és pénteken 6,5 millió darab nyál alapú antigén gyorstesztet osztottak ki a tanintézeteknek.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. november 29., 12:33
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Egy 30 fős osztályban, amíg mindez végigmegy minden gyerekkel, addig a tanítás folyamata szünetel. A bemutató elegáns, frappáns és praktikus. Aki a bemutatót tartja, illetve elrendelte a végrehajtását, viszont soha nem tartott órát iskolában, hogy tudná, hogyan viselkedik egy osztályközösség. Nem is lényeg hazánkban a tanítás. Ja, igen, tanítjuk a hülyeséget, példát mutatunk oktalanságból.

 • User
  Dátum: 2021. november 29., 13:51
  ÉRTÉKELÉS: 14

  És ez ilyen egyszerű! És mindössze 1-2perc, bravo, ahol egy tanító nénire van 25 gyerek és mindenkinek kell segítsen akkor az 50perc. Az első ora ezzel kiesett ami általában a főbb tantárgyakból szokott lenni. Ja és errr6 elköltöttünk egy csomo pénzt és a valószínűség hogy ér valamit ez és kiszűri a vírusos gyerekeket 50%. Tehát vagy igen vagy nem. Otthon elvégezni sterilen? Románia lakosságának fele szegénységben él, gyerekek nagy része a szülők nélkül van itthon, mert a szülők külföldön dolgoznak. Nem tudom ez igy mennyit ér. Döglött lón a patkó esete.

 • User
  Dátum: 2021. november 30., 20:47
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Anyuka olyan “javaslattal” is érkezett, hogy a teszteket végezzük az iskolában és kezdjünk hét órakor mert ő nem akarja otthon elvégezni a tesztet.Ezt amikor a tanerők többsége más helységből ingázik 🙂