Felhívás!

Véradásra biztatnak a zenészek

Romániában a zenekedvelők 70 százaléka szívesen hallgat rockot – olvasható egy közvélemény-kutatás (Ivox.ro) eredményeinek elemzőjében.

A rockot – illetve annak különféle válfaját – kedvelők 39 százaléka azt nyilatkozta, ez a fajta zene egy időre feltölti energiával, életerővel, 36 százalék  minőségi zenének nevezte a műfajt, 8 százalék önmagára talál a rockzene szellemében, azonosul azzal. A válaszadók 40 százalékának a szabadság jut eszébe a rock szóról, 39 százaléknak a nonkonformista és lázadó magatartásforma. Harminc százalék számára a Quenn minden idők legjobb rockegyüttese, míg 22 százaléknál a Metallica áll az élen. A rocksztárok egyéni rangsorának három első helyét Freddy Mercury (45,6 százalék), Jon Bon Jovi (22) és Kurt Cobain (8) foglalja el.

A rockkedvelők 29,3  százalékának a vércsoportja A (pozitív vagy negatív), 22,7 százalékának 0 (+, -), 14,3  százalékának B (+, -), 11,3 százalékának AB (+, -), míg 22,2 százalék nem tudta meghatározni  a saját vércsoportját.  

A két felmérés ürügyén, öt romániai együttes országos vérgyűjtő kampányt hirdetett “Romániának rocker vére van” jeligével. A legfrissebb adatok szerint Romániában a lakosság 1,7 százaléka számít rendszeres véradónak, ez a szám az európai, illetve európai uniós átlag töredéke.

 
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.