Felhívás!

Vasilescu: még ebben az ülésszakban plénum elé kerül a levélszavazásra vonatkozó törvényjavaslat

Vasilescu: még ebben az ülésszakban plénum elé kerül a levélszavazásra vonatkozó törvényjavaslat Románia

A képviselőház jogi, illetve közigazgatási bizottsága fogja véleményezni a levélszavazásra és elektronikus szavazásra vonatkozó törvényjavaslatokat, amelyekről még ebben az ülésszakban szavazni fog az alsóház – közölte Olguţa Vasilescu, a testület titkára hétfőn.

A házbizottsági ülést követően Olguţa Vasilescu elmondta, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) mellett más frakciók is indítványozzák a levél- és elektronikus szavazásra vonatkozó törvénymódosítást, így ezek a képviselőház jogi, illetve a közigazgatási bizottsága elé kerülnek, amelyek végső formába öntik az ezekről megfogalmazott véleményt, ezt terjesztik majd a plénum elé.

Azt is elmondta, hogy egyelőre négy törvénytervezetet nyújtottak be a frakciók ezzel a kérdéssel kapcsolatban, és megtörténhet, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) is hasonló tematikájú javaslattal áll elő.

“A véleményezésről még ennek a parlamenti ülésszaknak a végéig szavazni fog a képviselőház. (…) Azt akarjuk, hogy már az államelnök-választáson alkalmazható legyen” – tette hozzá az alsóházi titkár.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.