Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap óta Románia védelmezi a demokrácia értékeit

Vasárnap óta Románia védelmezi a demokrácia értékeit Románia

A Demokráciák Közössége nemzetközi szervezet elnökségét vette át vasárnaptól Románia.

Hirdetés
Hirdetés

A külügyminisztérium arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a demokrácia értékeit védelmező szervezet, a Demokráciák Közössége élére kerülni annak elismerését jelenti, hogy Románia tiszteletben tartja ezeket az értékeket és stabil demokratikus rendszerként tekintenek rá. Az elnöki mandátum két évre szól, és ez a tisztség megerősítheti Románia hitelét, javítani fogja nemzetközi megítélését – derül ki a közleményből.

Az elnöki tisztséget betöltő országnak – a már futó projektek mellett – lehetősége van új célok kitűzésére is. A külügyi tájékoztatás értelmében Románia kiemelt figyelmet fog szentelni a fiatalok részvételének a demokratikus döntési folyamatokban, valamint a fenntartható fejlődésnek, amely az eljövendő nemzedékek életminőségét növeli.

Románia hivatalosan a szeptember 26-ára tervezett ceremónián veszi át az elnöki tisztséget az ENSZ New York-i székhelyén. Ramona Mănescu külügyminiszter lengyel hivatali kollégájától, Jacek Czaputowicztól veszi át a megbízatást.

Románia azon 106 ENSZ-tagország egyike, amely aláírta a Varsói Szerződést, a Demokráciák Közösségének alapító dokumentumát.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük