Felhívás!

USR: a PNL, a PSD és az AUR leszavazta a zöldigazolványról szóló tervezet sürgősségi megvitatását

USR: a PNL, a PSD és az AUR leszavazta a zöldigazolványról szóló tervezet sürgősségi megvitatását Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szerint a képviselőház házbizottságában a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) képviselői elutasították az USR arra vonatkozó javaslatát, hogy a parlament sürgősségi eljárásban tárgyalja a zöldigazolványról szóló törvénytervezetet.

Az USR emlékeztet, hogy ez azon a napon történt, amikor rekordot döntött a Covid-19 okozta halálesetek száma, közel 600, és amikor a PNL “hivatalosította a PSD-vel való együttműködését” azáltal, hogy azt a Sorin Grindeanut helyezte az ügyvivő képviselőházi elnöki székbe, aki 2017-ben aláírta a százezrek felháborodását kiváltó 13-as kormányrendeletet.

Ionuţ Moşteanu, az USR szóvivője és képviselőházi frakcióvezetője cinikusnak nevezte a döntést, amelyet szerinte az ‘új többség’ hozott meg.

A közlemény szerint a képviselőház vezetősége egyúttal arról is döntött, hogy a zöldigazolványról szóló törvénytervezetet hat különböző szakbizottság vitassa meg, a közös vélemény megfogalmazásának határideje pedig november 19. Ezzel “gyakorlatilag eltemették a zöldigazolványt” – vélekedett Oana Ţoiu, az USR képviselője.

Az USR október 29-én kérte, Olaszország, Spanyolország, Portugália és Dánia példájára hivatkozva, hogy a parlament sürgősségi eljárásban vitassa meg a zöldigazolványra vonatkozó törvényt. A párt álláspontja szerint a járvány visszaszorítását szolgáló intézkedések nem korlátozzák a felelős állampolgárok szabadságát, ellenkezőleg, a biztonságos körülmények közötti munkavégzés kereteit teremtik meg, és normális mederbe terelik a gazdasági és az egészségügyi rendszert.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. november 2., 13:07
    ÉRTÉKELÉS: 13

    Legalább vannak még emberek akik ,az úgynevezett ” buták ” rétegét is képviselik !
    A magyarság mindhiába allt ki az RMDSZ. mellet ,mindhiába jutottak a parlamentbe Szebazorok ,Képviselők az RMDSZ színeiben mert a magyarságot megint hatbaszurtak .Nekuk fontosabb a meleg barsonyszek meg a jo fizetés .Az nem számít ,hogy a pornep ,hogyan él ,milyen az életszínvonal Kovaszna Ymegyrben .Mik a munka lehetőségek ,nembeszelve a lakosság átlag jovedelmerol ,meg a nyugdijakrol.Vannak akik elfelejtik ezeket a tetteket de reméljük sz a 70 % akit butának titulaltak az majd emlékezteti az RMDSZ az elkövetkező bármelyik választáson.