Hirdetés
Hirdetés

Ürül a csíki börtön

Ürül a csíki börtön Románia

Harmincegy fogvatartott szabadult a csíkszeredai börtönből a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye alapján. Egyikük vissza is került már a rácsok mögé – írja az Agerpres hírügynökség.

A csíkszeredai börtön vezetőségétől származó adatok szerint október 19-étől mostanig 31 elítéltet engedtek szabadon a 2017/169-es törvény alapján, amelynek értelmében minden, nem megfelelő fogvatartási körülmények között letöltött 30 napért 6 nappal lerövidül a foglyok büntetése. A szabadon engedett elítéltek 22 és 61 év közöttiek, és – többek között – ittas vezetés, lopás, kiskorúakkal való kereskedelem, nemi erőszak vagy emberölés miatt kerültek börtönbe.

A 31 személy közül egy visszakerült már a rácsok mögé. A Hargita megyei rendőrség sajtószóvivője, Gheorghe Filip tájékoztatása szerint egy 47 éves férfiről van szó, akit 15 év börtönbüntetésre ítéltek gyilkosság miatt, és aki tavaly novemberben szabadult, január 18-án azonban előzetes letartóztatásba helyezték ütlegelés és egyéb erőszakos tettek vádjával.

A csíkszeredai fegyintézet zárt rendszerű börtön, jelenleg 252 elítéltet tartanak ott fogva.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük