Hirdetés
Hirdetés

Ursula von der Leyen továbbra is több biztosjelöltre vár javaslatot Romániától

Ursula von der Leyen továbbra is több biztosjelöltre vár javaslatot Romániától Románia

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke továbbra is több biztosjelöltre vár javaslatot attól a három országtól, amelynek még nincs kijelölt uniós biztosa – derül ki Mina Andreeva EB-szóvivő hétfői nyilatkozatából.

Hirdetés
Hirdetés

“Lehet, hogy megváltozott Romániában a politikai helyzet, de a megválasztott elnök kérése továbbra is ugyanaz: több nevesítés hasznos lenne ahhoz, hogy közelebb jussunk a döntéshez” – mondta a szóvivő.

Mina Andreeva kifejtette, nem tud új információkat szolgáltatni az új Európai Bizottság beiktatásának ütemtervéről, mert a három szóban forgó országnak (Romániának, Magyarországnak és Franciaországnak) kell új javaslatokat tennie, majd a nevesítetteknek végigjárniuk az egész jelölési procedúrát, amelynek része a megválasztott elnökkel való interjú és az Európai Parlament szakbizottságaiban való meghallgatás is.

Azt is elmondta, Ursula von der Leyen az ügyvivő kormány tagjaival, de az államelnökkel is kommunikál a romániai biztosjelöltről.

A jelenleg érvényes ütemterv szerint az Európai Parlamentnek október 23-án, a Strasbourgban tartott plenáris ülésen kellene megszavaznia az új Európai Bizottság összetételét. Az érintett három országtól függ, hogy az EP tudja-e tartani magát ehhez az programhoz, mondta Andreeva.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük