Felhívás!

Újraosztaná Románia területét a Pro Románia

Újraosztaná Románia területét a Pro Románia Románia

Újraosztaná Románia területét a Pro Románia – derül ki a párt vasárnapi országos kongresszusán feldolgozott Pro Románia Kiáltványból.

A dokumentum megfogalmazza azokat a prioritásokat, amelyek – meglátásuk szerint – segítenék az ország fejlődését a 2020-2024-es időszakban.

A Kiáltvány javasolja a differenciált adózásra való áttérést, azaz hogy a magasabb bérek, illetve nyugdíjak után, nagyobb adót kelljen befizetni, valamint hogy 5%-on egységesítsék az élelmiszerek és az idegenforgalmi szolgáltatások áfáját.

Egy másik intézkedés a közigazgatási reformot szolgálná. E szerint a megyék számát 41-ről 15-re csökkentenék, a területi közigazgatási egységek számát pedig 3300-ról legfeljebb 1500-ra. A törvényhozók számát legtöbb 200-300 képviselőre és 100 szenátorra korlátozná.

A Pro Románia támogatja a bérreformot, pontosabban az európai minimálbér bevezetését az Európai Parlament által javasolt formában.

Nem szavazzák meg az Orban-kabinetet

A Pro Románia nem szavazza meg az Orban-kabinet beiktatását, nem vesz részt egy rossz ízlésű színházi előadásban – közölte vasárnap a párt országos kongresszusának végén Victor Ponta pártelnök.

Ponta azt mondta: a bizottsági maghallgatásokon az egyes miniszterek teljesítménye szerint szavaznak majd. “Mi okból szavaznék Aurescu vagy Ciucă ellen, ha jó dolgokat tesznek?” – tette fel a kérdést a pártelnök.

Meglátása szerint az előre hozott választásokat tavaly novemberben kellett volna megszervezni, és úgy véli: az elpocsékolt három hónap “nagyon sokba kerülhet”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.