Felhívás!

Újabb szigorítások: bezárnak az éttermek, kávézók és más vendéglátóhelyek

Újabb szigorítások: bezárnak az éttermek, kávézók és más vendéglátóhelyek Románia

A koronavírus terjedésének fékezését célzó újabb intézkedéseket ismertetett kedd este Marcel Vela belügyminiszter, a szaktárca székhelyén tartott sajtótájékoztatón.

Felfüggesztik az étel- és italfelszolgálást és -fogyasztást az éttermekben, kávézókban, szállodákban

A minisztérium döntéshozó testületének egyik határozata értelmében felfüggesztik az étel- és italfelszolgálást és -fogyasztást az éttermekben, kávézókban, szállodákban. “A vendéglátóegységek olyan termékek forgalmazására rendezkedhetnek be, amelyek nem feltételezik a vásárlóknak a helyiségben való maradását” – fogalmazott Vela.

Betiltanak minden olyan kulturális, művészeti, sport- és vallási rendezvényt, amely zárt térben zajlik

Az intézkedés a játéktermekre, a gyógykezelési központokra és a szépségápolási szolgáltatásokra is érvényes.

Emellett betiltják a több mint 100 személy részvételével zajló kültéri rendezvényeket is. A százfősnél kisebb kültéri rendezvények szervezőinek kötelességük intézkedni annak érdekében, hogy a résztvevők között legyen legalább egy méter távolság – mondta a miniszter.

Felfüggesztik a Románia és Spanyolország közötti repülőjáratokat

Felfüggesztik két hétre a Románia és Spanyolország közötti valamennyi repülőjáratot. Az intézkedés március 18-án, szerdán 18 órától lép hatályba.

Nem zárnak le városokat, nem racionalizálják az élelmiszert

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos jelenlegi romániai helyzet nem indokolja egyik vagy másik város lezárását vagy az élelmiszer-fejadagok bevezetését – közölte Marcel Vela.

“Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy városokat kelljen lezárni, nem vagyunk abban a helyzetben, hogy racionalizáljuk az élelmiszert” – fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, hogy a hatóságok által hozott intézkedések célja elejét venni a vírus széles körű terjedésének.

“Azt üzenem a román állampolgároknak, hogy ne essenek az álhírek csapdájába, legyenek erősek és józan gondolkodásúak” – tette hozzá.

Az itthon élőknek nem jó, ha most hazajönnek a diaszpórából

Felhívást intézett Marcel Vela belügyminiszter a külföldön élő román állampolgárokhoz, hogy ne térjenek haza ebben az időszakban, hangsúlyozva, hogy ha az országba jönnek, intézményes vagy otthoni karanténba kell vonulniuk.

“Felhívást intézek a diaszpórában élő testvéreinkhez: az itthon élőknek nem jó, ha most hazajönnek. Tudniuk kell, hogy egyenesen karanténba vagy házi elkülönítésbe kell vonulniuk. Bölcsességükre és érettségükre apellálok most. Most jobban kell vigyáznunk gyermekeinkre, szüleinkre és nagyszüleinkre, mint eddig bármikor” – fogalmazott Vela.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 18., 8:54
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Akkorát rúgtak a vendéglátó iparba, a turizmusba és úgy egyáltalán a vállalkozói és civil társadalomba amekkorát a legsötétebbnek ítélt kommunista diktatúra idején sem léptek meg! Aki abban a hitben van, hogy mindez a köznép érdekében történik hatalmasat téved és keserves csalódásban lesz része! 45 év kommunizmus és 30 év rablókapitalizmus után olyan korszak köszönt ránk ami rosszabb lesz a kettőnél együttvéve! Adja Isten ne legyen igazam!

  • User
   Dátum: 2020. március 18., 13:47
   ÉRTÉKELÉS: 4

   És mit szeretnél? Menjen minden ahogy eddig, aztán lesz valahogy? Ez is egy megoldás, csak lehet nagyobb áldozatokkal jár. Nem anyagilag, hanem emberileg.

 • User
  Dátum: 2020. március 18., 11:27
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Nem búsulom a vendéglátó ipart, patronékat! Olyan áraik vannak, h kiakad az ember ha nagy ritkán betér! A többi kereskedő is piszkosul rátesz a százalékra! Az élelmesebbje házhoz viszi a kaját, piát majd később kapja az állami támogatást!😁