Felhívás!

Újabb rendkívüli jogorvoslati kérelemmel fordult a legfelsőbb bírósághoz Liviu Dragnea

Újabb rendkívüli jogorvoslati kérelemmel fordult a legfelsőbb bírósághoz Liviu Dragnea Románia

Semmisségi folyamodvánnyal fordult a legfelsőbb bírósághoz Liviu Dragnea, a fiktív alkalmazások perében rá kiszabott, három és fél éves börtönbüntetésről szóló ítélet eltörlését kérve.

Ez a második rendkívüli jogorvoslati kérelem, amelyet benyújt Dragnea, miután múlt héten semmisségi panaszt terjesztett az ügyben a legfelsőbb bíróság elé.

Az ügy másik két vádlottja, a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóság volt igazgatója, Floarea Alesu, valamint Olguţa Şefu volt igazgatóhelyettes, szintén semmisségi panaszt nyújtott be.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnökét, Liviu Dragneát május 27-én ítélték jogerősen három év fél év szabadságvesztésre hivatali visszaélésre való felbujtás miatt. Ugyanabban az ügyben Floarea Alesu három év és hét hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, Olguţa Şefut pedig egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

A vád szerint Dragnea – aki a tettek elkövetésekor a Teleorman megyei tanács elnöke volt – közbenjárt annak érdekében, hogy a PSD megyei szervezetének két munkatársát a gyermekjogvédelmi igazgatóság alkalmazza, és rendszeres havi bért fizessen nekik úgy, hogy közben a két nő soha nem jelent meg hivatalos munkahelyén, és semmiféle tevékenységet nem végzett ott.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.