Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb regisztrációs adó jöhet

Újabb regisztrációs adó jöhet Románia

Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter elmondta, az általa vezetett intézmény más minisztériumokkal együttműködve egy új autóregisztrációs adó bevezetését készíti elő, olyant, amelyet majd nem lehet megtámadni a bíróságon.

„Van egy munkacsoport, amelyben a pénzügyminisztérium, az igazságügyi minisztérium és a közlekedési minisztérium munkatársai vannak jelen, és amelyhez csatlakoztak a romániai autógyártók, illetve civil szervezetek is, amelyek tanulmányokat készítettek a levegő minőségéről. Olyan megoldást keresünk, amelyet nem lehet jogilag megtámadni” – nyilatkozta csütörtökön Grațiela Gavrilescu

A környezetvédelmi tárca vezetője hozzátette, jelenleg Eugen Teodorovici pénzügyminiszterrel folytatnak tárgyalásokat annak érdekében, hogy a lakosságnak ne kelljen többet fizetnie.

„A Teodorovici miniszter úrral folytatott tárgyalások célja, hogy megoldásokat találjunk arra nézve, hogy ne a lakosság szenvedje meg az intézkedést, hanem motiváljuk őket, hogy megtehessenek bizonyos dolgokat, és közben ne fizessenek több pénzt, hanem találjunk tájékoztató és nevelő módszereket” – fogalmazott Gavrilescu.

A miniszter nem pontosította, hogy mikor léphet életbe az út autó adó, annak ellenére, hogy már múlt év óta beszélnek a bevezetéséről. Az idők során Gavrilescu több határidőt is megnevezett a tervezet véglegesítésére, előbb ez év márciusára majd szeptemberre ígérte a projekt elkészültét, de eddig egyik időpontot sem sikerült tartani.

(Mediafax)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. október 4., 23:43
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Hát persze. Mindegy, hogy hogyan, de elvesszük a pénzeteket. Kapunk mi rá egy módot, nyugi. Megnézzük, milyen a levegő, milyen a jog, milyen mély a zseb! Közben persze azt mondjuk majd, hogy ezt a lakosság nem szenvedi meg, mert milyen jó a népnek, ha mi elvesszük a pénzét! Majd tájékoztassuk és megneveljük őket, mi ilyen rendesek vagyunk. Nem fogtok szenvedni, intézkedünk, már van rá munkacsoport! Minek nektek a sok pénzzel járó szenvedés? Mi vigyázunk rá, hogy ne szenvedjetek!