Felhívás!

Újabb PSD-s politikus jelentkezett be az államfőjelöltségért

Újabb PSD-s politikus jelentkezett be az államfőjelöltségért Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) szóvivője, Mihai Fifor is indul a PSD belső megmérettetésén, amelyen kiválasztják az alakulat államfőjelöltjét.

Fifor hétfőn jelentette be döntését, hangsúlyozva, hogy Romániának konszenzusra, építkezésre és párbeszédre van szüksége.

“A jelenleg tisztségben levő államfő már egyáltalán nem tölti be a közvetítő és integráló szerepet. A társadalmi gyűlölet legfőbb közvetítőjévé vált, tapsolta az átkozódást, és a legalantasabb szintre süllyesztette a politikai nyelvezetet. Romániának olyan vezetőre van szüksége, aki megkönnyíti az ország útját. Csak mert kényszeresen ártani akar a PSD-nek, Klaus Iohannis az uniós államfők közül egyedüliként azt mondta, országa nem érdemli meg, hogy vezesse Európát. Ő volt az egyetlen államfő, aki akadályozta országa költségvetésének elfogadását. Akadályozta a parlamentet és a kormányt a román állampolgárok javát szolgáló kezdeményezések véghezvitelében” – írja Fifor egy Facebook-bejegyzésben.

A PSD-szóvivő hozzáteszi, az országban és annak határain kívül élő, minden román állampolgár elnöke kíván lenni, “aki feléleszti a nemzeti egység, a méltóság, a tisztesség érzését”, aki összefogja a népet, “aki visszahozza a romániai politikába a jóérzést és a tisztességet”.

A PSD ügyvivő elnöki tisztségét ellátó Viorica Dăncilă miniszterelnök az alakulat vezetőinek Neptunon tartott szombati tanácskozásán megerősítette, hogy egy országos felmérés nyomán választják ki a PSD államfőjelöltjét. A kormányfő azt mondta, a belső megmérettetésen indulni kívánóknak e hét közepéig kell jelezniük ebbéli szándékukat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.