Felhívás!

Újabb pert nyert Liviu Dragnea a rahovai börtön ellen

Újabb pert nyert Liviu Dragnea a rahovai börtön ellen Románia

A fővárosi ötödik kerületi bíróság pénteken helyt adott Liviu Dragnea fellebbezésének, és kötelezte a rahovai börtönt, hogy ismerje el a volt PSD-vezető azon munkanapjait, amelyeket a börtönben végezhetett volna, ha a börtön vezetősége nem sértette volna meg ezt a jogát.

Liviu Dragnea azért perelte be a rahovai börtönt, mert állítása szerint közel 50 nap szabadságát vesztette el amiatt, hogy nem engedték dolgozni a büntetés-végrehajtó intézetben.

A Szociáldemokrata Párt volt elnöke azt kérte, hogy ismerjék el azokat a munkanapokat, amelyeket nem dolgozhatott le, de amelyeket figyelembe lehet venni a büntetés kétharmadának kiszámításakor, amikor a feltételes szabadlábra helyezési kérelmét tárgyalják.

A bíróság kötelezte a rahovai büntetés-végrehajtási intézet vezetőségét, hogy ismerje el Liviu Dragnea azon munkanapjait, amelyeket a 2020. július 2. és 2020. szeptember 15. közötti, valamint a 2020. szeptember 16. és 2021. január 28. közötti időszakban dolgozott volna le, és amelyek tekintetében jogerősen megállapították a munkához való jog megsértését.

Dragnea feltételes szabadlábra való helyezésére vonatkozó kérelmét kedden tárgyalja a fővárosi ötödik kerületi bíróság.

A 2019 májusa óta börtönbüntetését töltő Dragneától azt követően vonták meg a munkához való jogát, hogy a börtön vezetőségének engedélye nélkül interjút adott volt tanácsosának, Anca Alexandrescunak, aki jelenleg a Realitatea Plus riportere.

Az Országos Börtönigazgatóság akkor azzal érvelt, hogy nem engedélyezte az interjút, és Dragnea tettét a munkához való jog megvonásával büntette.

A volt PSD-elnök bíróságon támadta meg a büntetés-végrehajtási intézmény döntését, és 2020 szeptemberében az ötödik kerületi bíróság megállapította, hogy megsértették a felperes munkához való jogát.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások