Felhívás!

Újabb lépés Európa felé

Újabb lépés Európa felé Románia

Az Európai Unió Bírósága döntésével összhangban Románia Alkotmánybírósága szerdán elismerte az azonos nemű házaspárok szabad helyváltoztatási és tartózkodási jogát.

Valer Dorneanu alkotmánybírósági elnök leszögezte, hogy az EU Bírósága azt javasolta Romániának, hogy ne korlátozza a szabad mozgás és a Románia területén való tartózkodás jogát. Ennek szellemében az általa vezetett testület alkotmányosnak ismerte el a korábban kifogásolt törvényszövegeket. Az alkotmánybíróság az azonos nemű személyek között kötött házasságok elismerését tiltó törvény és a szabad helyváltoztatáshoz való jogot biztosító törvénnyel kapcsolatban benyújtott indítványt tárgyalta. A polgári törvénykönyv 277. cikkelye (Bizonyos élettársi kapcsolatok tilalma vagy házassággal való azonosítása) a második bekezdésben kimondja, hogy „Az azonos nemű román vagy külföldi állampolgárok között külföldön megkötött vagy szerződött házasságokat Romániában nem lehet elismerni” ; a (4) bekezdés szerint pedig „Az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség tagállamai állampolgárainak Románia területén való szabad mozgására vonatkozó törvényi rendelkezései alkalmazandók maradnak”.
2016 júliusában az ACCEPT Egyesület és a Diszkriminációellenes Koalíció egy román és egy amerikai állampolgárból álló homoszexuális pár, Relu Adrian Coman és Robert Clabourn Hamilton esetét ismertette, akik beperelték a román államot, mert az nem ismeri el a 2010-ben Brüsszelben kötött házasságukat. Nyertek. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. július 19., 11:07
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Ujabb lépés Európa fele….Hmmmm… De vajon Európa merre tart? A teljes megsemmisülés és önfeladás fele!!!
    Gyorsabban pusztul, mint a Római Birodalom anno, és a vég kezdetekor ott is a teljes agyamentség volt jellemző, perverzitásokkal és természetellenes mocsokkal. Néha el is kéne gondolkodni, nemcsak szajkózni a marhaságokat! A történelmet meg úgy oktatni, hogy meg is értsék a nebulók miért kell ismerni azt minél behatóbban!!