Hirdetés
Hirdetés

Újabb közművesítési és útjavítási munkálatokat finanszíroz a fejlesztési minisztérium

Újabb közművesítési és útjavítási munkálatokat finanszíroz a fejlesztési minisztérium Románia

Újabb tizenkét, az Anghel Saligny közművesítési programon keresztül finanszírozott beruházás kapott zöld utat, a fejlesztési minisztérium aláírta a szerződéseket – jelentette be szerdán Cseke Attila miniszter.

A tárcavezető közlése szerint a szerződések összértéke több mint 150 millió lej.

“A célunk az, hogy az alapvető közszolgáltatási infrastruktúrát minél több településen, minél több család számára biztosítsuk. Ezért olyan beruházásokat finanszírozunk, amelyek segítségével ivóvizet vezetünk be, utakat korszerűsítünk, szennyvíz- és gázhálózatot építünk ki” – idézi az RMDSZ szerdai közleménye Cseke Attilát.

Többek között kiépítik a szennyvízhálózatot a Sepsibodok községhez tartozó Oltszem és Zalán településeken, utakat korszerűsítenek a Hargita megyei Szentegyházán és a Szilágy megyei Krasznahorvát (Horoatu Crasnei) településen.

A Fehér megyei Alsópián (Pianu de Jos) településen szintén útkorszerűsítésre írtak alá finanszírozási szerződést, Boroskrakkó (Cricău) községben pedig a szennyvízhálózat kiterjesztésére.

forrás: Agerpres

fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. október 13., 13:20
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Kezdivasarhelyen is lehetne fotozni ! Peldaul a csovezetek es szennyvizhalozatcsere utani ujrafoltozgatott Ady Endre utcaban. Fokeppen ma az esozes utan ! En azt szeretnem kerdezni a polgarmester urtol, hogy esozes kozben es utan, ezen az utszakaszon vegyunk-e az autok es motorbiciklik helyett motorcsonakot ? Nem egyebert de ez az utszakasz inkabb hasonlit az amszterdami csatornakhoz ,mint az autoutakhoz. Sajnalom az arra jaro gyalogosokat is. Csak azt nem ertem, hogy egy ilyen munkalatot hogyan lehetett atvenni ,es ki volt az aki ezt jonak latta es atvette ?! Minden tiszteletem !