Felhívás!

Újabb előre be nem jelentett látogatásokat helyezett kilátásba az egészségügyi miniszter

Újabb előre be nem jelentett látogatásokat helyezett kilátásba az egészségügyi miniszter Románia

Folytatja az egészségügyi miniszter a be nem jelentett látogatásokat a kórházaknál. Sorina Pintea állítása szerint azokat az egészségügyi intézményeket veszi górcső alá, amelyekkel kapcsolatban sok a panasz.

A tárcavezető május 27-e után tervez újabb, előre be nem jelentett látogatást tenni az ország valamely kórháznál. “Én a panaszok függvényében választom ki a kórházakat. Ha van 62 panasz egy kórházzal kapcsolatban, természetes, hogy az ember kérdéseket tesz fel magának” – fogalmazott Pintea, hozzátéve, hogy a legtöbb esetben a higiéniai körülményekkel elégedetlenek az emberek.

A miniszter ugyanakkor felhívta a sürgősségi betegellátó egységeken dolgozó orvosok figyelmét, hogy a közeljövőben jelentős összegű büntetésekre számíthatnak a várakozási idővel kapcsolatos rendelkezések be nem tartása esetén.

“Létezik egy betegosztályozási protokoll, amelyet nemrég tettünk közzé, ugyanakkor a minisztérium honlapján megtalálhatók a bírságok is. A jogszabály életbe lépése után nagy összegű pénzbüntetésekre számíthatnak azok, akik megvárakoztatják a pácienseket akkor is, amikor nincs bent piros kódjelzésű (életveszélyes állapotban levő – szerk. megj.) beteg” – mondta.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.