Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Újabb 253 romániai település létesíthet ingyenes wifi-pontokat

Újabb 253 romániai település létesíthet ingyenes wifi-pontokat Románia

Újabb 3400 európai, köztük 253 romániai település létesíthet ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolati pontokat a WiFi4EU elnevezésű uniós finanszírozási program keretében – jelentette be szerdán az Európai Bizottság.

A brüsszeli testület kihirdette a második – idén áprilisi – pályázati felhívás eredményét, ebben a körben a több mint 10 ezer pályázó település közül 3400-at választottak ki.

A kiválasztott települések önkormányzatai wifi-pontokat hozhatnak létre a közösségi élet olyan színterein, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat, például múzeumokban, parkokban vagy egyéb köztereken.

Hirdetés
Hirdetés

A romániai nyertesek között számos jelentős magyar lakossággal rendelkező település is van. Egyenként 15 ezer euró értékű WiFi4EU-utalványokat kap többek közt Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kovászna, Nagybánya, Szamosújvár, Székelyudvarhely vagy Nagyszalonta önkormányzata is.

A települések szerződést köthetnek azokkal a cégekkel, amelyek a közterületeken telepíteni fogják a wifi-pontot, majd beválthatják a kapott utalványt.

Minden wifi-pontnak legalább 3 éven át kell üzemelnie, ingyenesen és reklámmentesen.

Az Európai Bizottság 2020 végéig további két felhívást fog közzétenni azon településeknek, amelyek az első két körben nem nyertek. A következő pályázat meghirdetésére még idén sor kerül.

(MTI/Transindex)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások