Új Dustereket fognak kapni a rendőrök

Új Dustereket fognak kapni a rendőrök Románia

Dacia Dustereket fognak kapni a rendőrségek, jelentette be Marcel Vela belügyminiszter.

Vela a belügyminisztérium székhelyén tartott sajtótájékoztatón pénteken, és az újságírók egyik kérdése arra vonatkozott, hogy az Europol rendőri szakszervezet szerint a rendőri küldetésekkor használt gépkocsik már nagyon leromlott állapotban vannak, olyanok mint valami “koporsók négy keréken”. A szakszervezet ironikusan azt üzente a belügyminiszternek, hogy ha képtelen új autókat vásárolni, akkor vegyen egy szállítmány koporsót. A téma azt követően vált aktuálissá, hogy Szatmárnémetiben két rendőr a szolgálati autóban szenvedett balesetet. A miniszter erre azt felelte, a rendőri egységek országszerte Dustereket fognak kapni, a gépkocsikat jelenleg látják el a rendőrautók megkülönböztető vizuális elemeivel és szirénákkal.

Vela sérelmezte, hogy a szakszervezetek nem léptek fel akkor, amikor Carmen Dan volt belügyminiszter 7-es BMW-t vásárolt, amiből tíz Dacia Logant lehetett volna venni, és hogy a volt kormány belügyi tárcája négy új Touareget vett a csendőrségnek, amelyekkel a Szociáldemokrata Párt egyes vezető tisztségben levő politikusainak védelmét biztosították. Ebből az összegből – kétszázezer euróból – 500 új pisztolyt vásárolhattak volna a rendőrség számára, hogy lecseréljék a Carpaţi márkájú fegyvereket – mondta Vela.

Arról is tájékoztatott, hogy a csendőrségnél több száz televíziót talált az új kormány, amelyeket a volt belügyminisztérium vett darabonként 1000 euróért. Mindezek a beszerzések véleménye szerint fölöslegesek voltak, tette hozzá a szaktárca vezetője.

Marcel Vela arról is beszélt, hogy a hatékonyság növelése érdekében lecsökkentik a nagyon magas fizetésekkel járó vezetői beosztások számát, az érdemfizetéseket pedig ezentúl nem az irodai alkalmazottak és a főnökök, hanem az operatív alakulatok és a beosztottak fogják megkapni.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 18., 20:31
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Tessék egyet nekem is küldeni,
  megbecsülöm. HArminc éve múlt lényeges hibák és kényelmetlen esetek nélkül vezetek. Tegyenek rá egy bilogot, hogy a közlekedési rendőrség veterán támogatója – nem haragszom meg érte.

 • User
  Dátum: 2020. január 19., 13:03
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Azt nem értem, h magánembereknél akik többet mennek jobb állapotban vannak a Loganok! A rend őreinél 5-6 évesen rozsdás volt!😎 mi lenne, ha nem kimélik meg akkor nem kapnának mást! Apropó Duster, minden rendőrőrsnek miért kell terepjárót kiutalni?! 1 Dusterért 2 Logánt vehetnének!!!!!