Felhívás!

Tűz a Matei Balş intézetnél/Iohannis: gyors megoldásokkal kell előállni

Tűz a Matei Balş intézetnél/Iohannis: gyors megoldásokkal kell előállni Románia

Látogatást tett pénteken Klaus Iohannis államfő a bukaresti Matei Balş intézetnél, ahol tűz ütött ki kora reggel, öt személy halálát okozva. Az elnök részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak, majd hangsúlyozta, mielőbb le kell vonni a következtetéseket, és gyors megoldásokkal kell előállni.

“Részvétemet fejezem ki a gyászoló családoknak, azoknak pedig, akik itt voltak az érintett kórtermekben, mielőbbi gyógyulást kívánok. Őket más kórházakba szállították, ahol megfelelő kezelésben részesülnek” – fogalmazott.

Az államfő gratulált a készenléti szerveknek a gyors beavatkozásért. “Rendkívül gyorsan reagáltak. Alig néhány perc alatt kiértek, eloltották a tüzet, és átköltöztették a betegeket más kórházakba. Sajnos egyesek számára közülük így is késő volt” – jelentette ki, hozzátéve, mielőbb le kell vonni a következtetéseket, és gyors megoldásokkal kell előállni.

Az elnök kiemelte, hasonló tragédia történt nemrég a Piatra Neamţ-i kórházban, és más egészségügyi intézményekben is voltak kisebb tűzesetek, amelyeket mind kivizsgálnak, és a felelősöket megbüntetik. “A helyzet azonban ennél sokkal összetettebb. Rendszerszintű problémák vannak a romániai kórházakban” – fogalmazott Iohannis, hozzátéve, kérte az egészségügyi minisztert, mielőbb dolgozzák ki a rendszer átfogó reformjának tervezetét és kezdjék el a reformfolyamatot.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2021. január 30., 12:00
   ÉRTÉKELÉS: 8

   A , merge şi aşa’ mentalitás,hozzáállás.Mindenhez.Ebből soha mem lesz ,Romania lucrului bine facut’ amit Iohannis vizionál.100 -szor kéne ujjászületnie.Lehet még ez sem elég.

 • User
  Dátum: 2021. január 30., 11:07
  ÉRTÉKELÉS: 8

  A korhazak 99/ban se fusterzekelo,se kamera.S ha volna is,segitene?Az oxigennel dusitott levego azonnal gyul,robban.A baj az,hogy jo hazai mondas szerint:mukodott eddig is…..mukodik igy is….na,ez a gaz.Engedely nincs,de a korhazak mukodnek.Mindenki a sajat szakallara.