Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Turisztikai miniszter: a munkáltatók is jól járnak, ha vakációs utalványt adnak az alkalmazottaiknak

Turisztikai miniszter: a munkáltatók is jól járnak, ha vakációs utalványt adnak az alkalmazottaiknak Románia

A munkáltatókat tájékoztatni kell arról, hogy lehetőségük van üdülési utalványokat adni a munkavállalóknak – mondta Constantin-Daniel Cadariu turisztikai és vállalkozásügyi miniszter pénteki, Mamaián tartott sajtótájékoztatóján.

Hirdetés
Hirdetés

„A törvény szerint minden magánvállalkozó kiadhat üdülési utalványt, amelynek értéke a minimálbér hatszorosát is elérheti. (…) Tájékoztatás révén kell bátorítanunk a cégeket. Ha profitadót fizetnek, nekik is előnyös, mert az összeg levonható. Társadalombiztosítási járulékot sem kell fizetniük ezen összeg után. Ugyanakkor mód nyílik arra, hogy megtartsák a meglévő alkalmazottaikat, ha pedig még nincsenek alkalmazottaik, ezzel vonzóvá is tehetik az állást” – mondta Cadariu.

A miniszter hozzátette, egy év alatt 300 millió euró vándorolt az állami alkalmazottaktól a vendéglátói szektorba vakációs utalványok formájában; magáncégek alkalmazottai esetén ez az összeg csak 50 millió euró körül mozog. Ennek egyrészt az az oka, hogy sok vállalkozó nem is tud erről a lehetőségről – vélekedett a turisztikai miniszter.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások