Felhívás!

Tüntetést tart Bukarestben a postai szakszervezet

Tüntetést tart Bukarestben a postai szakszervezet Románia

Tiltakozó megmozdulást tartanak szombaton a kormány épülete előtt a postai szakszervezet tagjai.

A Romániai Postai Dolgozók Szakszervezetének mintegy 18.000 tagja van, közleményük szerint hozzávetőlegesen 2500-an vesznek részt a szombati tüntetésen.

A Román Posta alkalmazottai elsősorban a bérekkel elégedetlenek, a szakszervezet szerint a személyzeti állomány 80 százalékát kitevő 17 ezer alkalmazott 1700 lej alatti nettó bért kap, ami alig elegendő a létminimumhoz, miközben nehéz, megerőltető munkát végeznek.

Elégedetlenségük másik oka, hogy a vállalat vezérigazgatója “kategorikusan elzárkózik” a béremelésről szóló tárgyalások elől, nincs tekintettel az energia-, üzemanyag- és élelmiszerárak folyamatos emelkedésére – hangsúlyozták egy közleményben.

A vállalat alkalmazottai elégedetlenek a munkakörülményekkel, és tiltakoznak a vezetőség azon kezdeményezése ellen is, amellyel – állításuk szerint – törölnék a kollektív munkaszerződésből a munkahelyeket és a munkavállalói jogokat védő cikkelyeket.

“Felkérjük a román kormányt és a kormánykoalíció vezetőit, szakítsanak időt a vállalat helyzetének alapos megvizsgálására” – áll a szakszervezeti vezetők közleményében. 

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.