Felhívás!

Tudorel Toader: “nem csak egyesek” várnak az amnesztiára

Tudorel Toader: “nem csak egyesek” várnak az amnesztiára Románia

“Nem csak egyesek” várnak egy amnesztiáról és közkegyelemről szóló esetleges jogszabályt – nyilatkozta kedden Brüsszelben Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

“Ne gondolják, hogy csak egyesek várnak egy ilyen kegyelmi tettre” – fogalmazott a tárcavezető, amikor egy amnesztiáról és közkegyelemről szóló jogszabály elfogadásának lehetőségéről kérdezték az újságírók.

Tudorel Toader ugyanakkor ama meggyőződésének is hangot adott, hogy a romániai igazságszolgáltatás “kezd visszaterelődni alkotmányos medrébe”. “Végül is én ezt tűztem ki célul: a visszaélések felszámolását, az emberek attól való félelmének megszüntetését, hogy ártatlanul is az igazságszolgáltatás elé állíthatják őket. (…) Én nem akarom, hogy a bűnös megmeneküljön, de azt sem akarom, hogy felelősségre vonják azt, aki ártatlan” – fogalmazott a miniszter.

Az igazságügyi tárca vezetője Viorica Dăncilă kormányfővel és más miniszterekkel együtt PSD-s és ALDE-s európai parlamenti képviselőkkel folytatott megbeszélést kedd este Brüsszelben, Románia Állandó Képviseletének székházában. Szerdán együttes ülést tart Brüsszelben a román kormány és az Európai Bizottság.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.