Felhívás!

Továbbra is zsúfolt a forgalom a nagylaki országúti átkelőnél

Továbbra is zsúfolt a forgalom a nagylaki országúti átkelőnél Románia

Kedd reggel is zsúfolt volt a forgalom a nagylaki országúti határátkelőnél (Nagylak I.), mintegy négyórás várakozási időt jegyeztek a belépési oldalon, az elmúlt napokhoz képest azonban kevesebben lépték át a határt az elmúlt 24 órában.

Az aradi határrendészet képviselői szerint hétfő reggel 8 órától kedd reggel 8 óráig 4600 személy érkezett az országba a Nagylak I-es határátkelőn át, míg egy nappal korábban 4800 személyt jegyeztek. Kilépésre 2000-en jelentkeztek itt, míg előző nap 2400-an.

A nagylaki autópálya-átkelőn (Nagylak II.) keresztül 3650 személy érkezett Romániába az elmúlt 24 órában, míg egy nappal korábban 5800-an jöttek, ugyanakkor 2700-an hagyták el itt az ország területét az egy nappal ezelőtt jegyzett 3200 személyhez képest.

A Nagylak I-es átkelőnél a belépési oldalán négyórás, a kilépési oldalon egyórás volt a várakozási idő kedd reggel.

Az aradi határrendészet sajtószóvivője, Filip Ionuţ Matei az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a Nagylak II-es határátkelőt ismét lezárták a személyforgalom előtt, az utasokat már Magyarország területén az országúti átkelő felé irányítják. Az autópálya-átkelőt továbbra is a teherforgalom számára tartják fenn – mondta.

Az elmúlt hétvégéig a magyar hatóságok csak az erre kijelölt útvonalon engedélyezték az országon való áthaladást, és a személyautók a Nagylak I-es átkelőnél léphettek be az országba. A hétvégén azonban torlódások alakultak ki az átkelőnél, ezért a Nagylak II-es és a varsándi átkelőt is megnyitották erre a célra.

Kedd reggel 10-20 perces várakozási időt jegyeztek a varsándi határátkelőnél.

Mintegy 39 ezer személy lépte át az államhatárt az elmúlt 24 órában

Mintegy 39 ezer román és külföldi állampolgár, valamint 21.700 jármű (ezek közül 14.500 teherszállító) lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában – tájékoztatott kedden a határrendészet.

A belépési oldalon 22 ezer személy jelentkezett ellenőrzésre 11.600 járművel, a kilépési oldalon pedig 17 ezer személyt és 10.100 járművet regisztráltak.

A jelzett időszakban a Magyarországgal közös átkelőknél mintegy 26 ezer személyt jegyeztek, közülük 16.500-at a belépési oldalon.

Az ellenőrzések nyomán 8310 személyt küldtek lakhelyi elkülönítésbe vagy karanténba az országos közegészségügyi igazgatóság szakemberei – jegyzi meg a közlemény.

A határrendészet tájékoztatása értelmében ugyanakkor az elmúlt 24 órában 23 illegális tettet (12 bűncselekményt és 11 kihágást) észleltek a határátkelőknél és a zöldhatáron, és 37.200 lej értékben foglaltak le olyan javakat, amelyeket illegálisan próbáltak behozni az országba. Az észlelt kihágásokért összesen 9300 lejre róttak ki bírságot.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.