Felhívás!

Továbbra is érvényben maradnak a távolsági konzultációk és az online receptek

Továbbra is érvényben maradnak a távolsági konzultációk és az online receptek Románia

Továbbra is érvényben marad az az intézkedés, mely szerint az orvosok távolsági konzultáció során is kivizsgálhatják a pácienseket és elektronikus formában állíthatják ki a vényeket, jelentette be pénteken Adela Cojan, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) elnöke.

A kormány jóváhagyta a biztosítópénztárnak a 252-es kormányhatározatot módosító javaslatát, amely értelmében a CNAS a vészhelyzet idejére meghosszabbítja a szükségállapotban hozott intézkedések érvényességét, mondta el Cojan a DCNews-nak.

A CNAS elnöke szerint mind a háziorvosok, mind a szakorvosok kibocsáthatnak online vényeket.

Hozzátette, a CNAS keretszerződésébe a legközelebbi módosításkor be fogják vezetni a teledermatológia, telesebészet, telemonitorizálás kifejezéseket, és felveszik a sebészeti beavatkozások utáni megfigyeléseket a pénztár által támogatott orvosi szolgáltatások körébe.

Cojan szerint ezzel jelentősen csökkenthetők a költségek és a várakozási listák hossza, illetve növelhetők az orvosi szolgáltatások minősége, azok folytonosságának biztosítása; a kórházak esetében pedig csökkenti a sebészeti beavatkotásokat követő megfigyelések miatti beutalásokat és nem utolsó sorban a kórházi ellátás időtartamát.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. május 8., 19:13
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Bizonyos esetekre ez örökre is így maradhatna. Ha a krónikus betegnek épp csak a receptet kell megírja a családorvos vagy a szakorvos. Legtöbb esetben elveszik a kártyát és később kiadják a megírt receptet. Nem lehetne időt, energiát, türelmet megspórolni??