Hirdetés
Hirdetés

Törvénytervezet: eltörölnék a jegyeket testnevelésből

Törvénytervezet: eltörölnék a jegyeket testnevelésből Románia

A gyerekek tornatermi teljesítményének jegyben való értékelése helyett a minősítések (kitűnő, jó, elégséges, elégtelen) bevezetését javasolják minden iskolai ciklusban, írja a Hotnews.

A törvénytervezet PSD-s kezdeményezőinek indoklása szerint sok esetben hátrányos megkülönböztetéshez vezet az, hogy a gyerekek testnevelés órán is jegyet kapnak, és az osztályközösséget „ügyes” és „gyenge” tanulókra osztja.

Hirdetés
Hirdetés

A kezdeményezők kitérnek arra is: a jelenlegi osztályozás különösen kellemetlen a túlsúlyos és kórosan elhízott gyerekeknek, akik alkatukból kifolyólag nem tudnak megfelelő teljesítményt nyújtani, ezért orvosi felmentéssel próbálják megúszni a testnevelés órákat. Szerintük a jegyek eltörlése ezeket a gyerekeket is bátorítaná arra, hogy mozogjanak és vegyenek részt a tornaórákon.

A tanügyi törvényt módosító tervezetben továbbá azt hangsúlyozzák, hogy az ügyesség és a gyorsaság helyett az igyekezetet és a befektetett munkát kellene értékelni.

(Maszol/Hotnews)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. április 19., 10:20
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Nem csak a tulsulyos gyerekek problemaja ez, mert ha az ember alacsony es kilencedikeskent is pl akkora magassaga van mint egy 12 evesnek az mindig hatranyt jelent torna oran. Rendszeresen lehuzta a mediam a torna ora…

 • User
  Dátum: 2019. április 20., 2:30
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Hahaha.kedves Hozzaszolo! Akkor minden alacsony ember tulsulyos?Ilyen es effele torvenytervezetekkel adjuk a lovat a gyerekek feneneke ala.Ezelott es ezutan is volt es igenis Legyen torna ora es meg jegyet is adjanak……Soot