Felhívás!

Tomac: alapvető fontosságú, hogy a jobboldali pártok közös jelölteket állítsanak

Tomac: alapvető fontosságú, hogy a jobboldali pártok közös jelölteket állítsanak Románia

Alapvető fontosságú, hogy a jobboldali pártok közös jelölteket állítsanak a helyhatósági választásokon – jelentette ki szombaton Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, a párt sinaiai országos tanácsának ülésén.

Tomac kifejtette: a PMP “nem fél” az előre hozott választásoktól, és kész mindenütt önállóan indulni, de – miután nem sikerült áttérni a kétfordulós polgármester-választásra – véleménye fennáll a veszélye annak, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) előnybe kerüljön a helyhatósági választásokon, ezért “alapvető fontosságú” lenne, hogy a jobboldali pártok összefogjanak, és közös jelölteket állítsanak.

“Ha március 1-je előtt nem tudunk leülni erről egyeztetni, semmilyen kifogásunk nem lehet majd, ha a PSD nyeri a választásokat” – jelentette ki a PMP elnöke.

Úgy fogalmazott, hogy ha erre nem kerül sor, akkor a PMP mindenütt saját jelölteket állít, ám akkor semmilyen “képmutató vádat” nem akar utólag hallani, hogy a PMP “megosztja a jobboldal szavazatait”.

A PMP 2500 polgármesterjelölttel, 1300 megyeitanácsos-jelölttel és közel 35.000 helyitanácsos-jelölttel készül a választásokra – összegezte Tomac.

Johannis ne az előre hozott választásokért, hanem az európai pénzekért harcoljon

Klaus Johannis államfőnek és a kormánynak nem az előre hozott választások kiprovokálása kellene hogy a legfontosabb célja legyen, hanem hogy “határozottan és hatékonyan” képviseljék Románia érdekeit, és “harcoljanak az európai pénzekért” – jelentette Eugen Tomac.

Tomac Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy az államfőnek és a kormányfőnek nem az előre hozott választásokkal kellene foglalkoznia, hanem arra kellene figyelnie, hogy a kohéziós és az agrárpolitikára fordított uniós alapokból 80 milliárd eurót akarnak levágni, ami azzal a kockázattal jár, hogy Románia is kevesebb pénzt kap.

Népszavazás kiírásának kezdeményezését fontolgatják a különleges nyugdíjak ügyében

Eugen Tomac arról is beszélt, a PMP népszavazás kiírásának kezdeményezését fontolgatja a különleges nyugdíjak ügyében.

“Mindaddig, amíg a témában csak jogalkotási improvizációk vannak, amíg hatalmas eltérések mutatkoznak a nyugdíjrendszeren belül, és nem lesz konszenzus, hogy kielégítsük a bírákat, a katonákat, a tanárokat, az orvosokat, a közembereket, akik egész életüket ledolgozták és most nyomorúságos nyugdíjból élnek, addig nem szűnnek meg a társadalmi feszültségek. Ha nem sikerül politikai konszenzusra jutni, akkor lehet, hogy indokolt lenne népszavazást kiírni az ügyben” – fejtegette Tomac.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.