Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 88 ezer háztartás csatlakozhat a meglévő víz- és csatornahálózatokhoz

Több mint 88 ezer háztartás csatlakozhat a meglévő víz- és csatornahálózatokhoz Románia

Több mint 88 ezer háztartás csatlakozhat a meglévő víz- és csatornahálózatokhoz az Első csatlakozás program keretében, amelyet kedden indított el a környezetvédelmi minisztérium – közölte Tánczos Barna tárcavezető.

„Ma elindult az Első csatlakozás program, amelyen keresztül az alacsony jövedelmű lakosságot támogatjuk a meglévő víz- és csatornahálózatokra való csatlakozásban. Ez része azoknak a fenntartható vízgazdálkodással kapcsolatos beruházásoknak és reformoknak, amelyeket a helyreállítási tervben (PNRR) vállaltunk” – írta egy Facebook-bejegyzésben Tánczos.

A Környezetvédelmi Alap Igazgatósága által kezelt programra 168 millió eurót különített el a szaktárca. Így több mint 88.400 háztartás csatlakozhat a meglévő víz- és csatornahálózatokhoz.

Keddtől a közüzemi szolgáltatók a helyi önkormányzatokkal partnerségben nyújthatják be pályázataikat a közüzemi ivóvíz- és szennyvízhálózatra való bekötés/csatlakozás költségeinek kifizetésére. A támogatásra azok az egyedülálló személyek vagy családok jogosultak, ahol az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg a garantált bruttó minimálbért.

forrás: Agerpres

fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük