Felhívás!

Több mint 800 ezer euró csúszópénz elfogadásával gyanúsítják az Oracle Románia vezérigazgatóját

Több mint 800 ezer euró csúszópénz elfogadásával gyanúsítják az Oracle Románia vezérigazgatóját Románia

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) azzal gyanúsítja Sorin Mîndruţescut, az Oracle Románia vezérigazgatóját, hogy 869.413 euró csúszópénzt fogadott el több IT-cég vezetőjétől cserében azért, hogy kedvezményes árajánlatokat bocsásson rendelkezésükre az Oracle által forgalmazott termékekről, hogy az érintett társaságok különböző állami, vagy állami tőkével működő intézmények által kiírt nyilvános pályázatokon vehessenek részt.

A DNA már szerdán több házkutatást tartott ez ügyben.

Az ügyészek szerint az árajánlatok az Oracle Románia által forgalmazott termékekre, elsősorban a közintézmények számára megkövetelt informatikai licencekre vonatkoztak.

A DNA bűnügyi eljárást indított Sorin Mîndruţescu, az Oracle Románia vezérigazgatója ellen.

FRISSÍTÉS: Mîndruţescu egy 800 ezer eurós ingatlant ajánlott fel garanciának

Sorin Mîndruţescu, az Oracle Románia vezérigazgatója egy 835.000 euróra értékelt ingatlant ajánlott fel garanciaként, miután a vádhatóság 500 ezer eurós óvadékot állapított meg ügyében – közölte közleményében az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA).

A DNA ügyészei 60 napos hatósági felügyelet alá vonták Mîndruţescut.

Sorin Mîndruţescut hatósági felügyelet alá helyezték, és 500.000 euró óvadékot állapítottak meg, amelyet egy bankban kellett volna elhelyezni, vagy pedig ki lehetett váltani egy legalább ilyen értékű ingatlangaranciával.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.