Felhívás!

Több mint 650 feljelentés érkezett a választási kampány kezdete óta, zömében plakátrongálás miatt

Több mint 650 feljelentés érkezett a választási kampány kezdete óta, zömében plakátrongálás miatt Románia

A választási kampány kezdete óta több mint 650 feljelentés érkezett szabályszegésekről, leggyakrabban plakátrongálásról – közölte keddi sajtótájékoztatóján Monica Dajbog belügyminisztériumi szóvivő.

A minisztérium székhelyén tartott sajtótájékoztatón Dajbog elmondta, egészen pontosan 669 feljelentést kaptak választási kampánnyal kapcsolatos szabálysértésekről, ezek közül 80 esetben a feljelentés megalapozatlan volt, 268 ügyben pedig még folyamatban van a kivizsgálás.

A legtöbb esetben plakátrongálást jeleztek a hatóságoknak, de volt olyan is, hogy nem engedélyezett propagandaanyagra vagy az egészségügyi óvintézkedések áthágására hívták fel a figyelmet a bejelentők.

A rend őrei eddig 386 esetben állapítottak meg kihágást, és több mint 92.000 lejre szabtak ki bírságokat.

A választási kampány kezdete óta 25 esetben állapították meg az új egészségügyi óvintézkedések megsértését, 36 személyt figyelmeztetésben részesítettek.

Ugyanezen időszakban 149 bűncselekmény elkövetése miatt 128 személy ellen kezdett kivizsgálásba a rendőrség – mondta még Dajbog.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. szeptember 23., 17:15
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Gondolom , hogy a 669 feljelentesben benne van a Gocsman Rasandel plakat csreje is amit az Uzoni PNL jeloltje jelentette, mert nagyon zavarta az illetot , hogy Gocsman egyik kezen a piros , feher , zold vilt festve es a masikon piros , sarga , kek . Ezert kellet lecserelje mas plakatra !