Hirdetés
Hirdetés

Több mint 15 millió lejes bírságot szabott ki a Versenytanács három biztosítótársaságra és egy biztosítási brókerre

Több mint 15 millió lejes bírságot szabott ki a Versenytanács három biztosítótársaságra és egy biztosítási brókerre Románia

Több mint 15 millió lejes bírságot szabott ki a Versenytanács három biztosítótársaságra és egy biztosítási brókerre a romániai légiközlekedési biztosítási piacon történt versenyellenes megállapodások miatt – tájékoztatott kedden az intézmény.

A közlemény szerint a Generali S.p.A. UK Branch, a Generali Románia és az Omniasig biztosítótársaságnak, illetve az Aon România biztosítási brókernek összesen 15.120.582 lejes bírságot kell kifizetnie.

A Versenytanács szerint a négy cég egy versenyellenes megállapodással elosztotta egymás között a romániai légiközlekedési biztosítási piacot.

Mivel elismerték a piaci versenyről szóló törvény megsértését, a bírság összegét csökkentették. A közlemény szerint a Generali S.p.A. UK Branch biztosítónak 8.163.743 lejt, a Generali Romániának 1.892.846 lejt, az Omniasignak 4.720.262 lejt, az Aon Romániának pedig 343.731 lejt kell fizetnie.

A Versenytanács döntései végrehajtandóak, a kiszabott bírságok az államkasszát gyarapítják. Az összegeket az országos adóhatóság (ANAF) hajtja be. 

forrás: Agerpres

fotó: Consiliul Concurenței/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások