Felhívás!

Több ezer turista várta a Szfinxnél az “energiapiramis” megjelenését

Több ezer turista várta a Szfinxnél az “energiapiramis” megjelenését Románia

Turisták ezrei másztak fel vasárnap a Bucegi-hegységben található Szfinxhez. A legenda szerint minden év november 28-án a napsugarak energiapiramist alkotnak a szikla fölött, amely állítólag csodás erővel bír. Sokan még sötétedés után is a hegyen maradtak, így a hegyimentők segítségére volt szükségük a lejutáshoz.

Hagyománnyá vált, hogy november 28-án az emberek a Szfinxhez sereglenek. Ezen a napon hegyi túrákat szerveznek a környéken, hogy az emberek élvezhessék a tájat és a hely legendáit.

A Román Hegyimentő-szolgálat közölte, hogy a Szfinx-napon több ezer hazai és külföldi turista volt jelen a szikla körül.

“A Dâmbovița megyei megyimentő-szolgálat a nap elejétől jelen volt ezen a rendezvényen, azzal a céllal, hogy tájékoztassa és tanácsokkal lássa el a turistákat az esetleges hegyi balesetek megelőzése érdekében. Miután a felvonókat lezárták és besötétedett, a hegyimentők a Babele – Peștera útvonalon járőröztek, így a túrázók biztonságosan közlekedhettek” – olvasható a Salvamont Romania közleményében.

A turisták közül sokan még sötétedés után is a helyszínen maradtak, ezért hegyimentőkre volt szükség, hogy levigyék őket a hegyről.

“A fent vázolt intézkedések mindegyike nagyon hatékony volt, ennek ellenére öt mentési beavatkozásra került sor, összesen hat ember szorult segítségre. A beavatkozó csapat azonnal reagált minden kérésre, és az áldozatokat a hegy lábához szállította” – írja a Salvamont Romania.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. december 1., 11:31
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Vartak de:az energia megdragult es nem jelent meg!Es ilyenkor nyilnak meg a tobb ezer km alagutba vezeto kapuk is ahol tobb ezer tonna arany van elrejtve!