Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tiltakozásba kezdtek az idegenforgalomban érdekelt vállalkozók

Tiltakozásba kezdtek az idegenforgalomban érdekelt vállalkozók Románia

Tiltakozásba kezdtek az idegenforgalomban érdekelt vállalkozók amiatt, hogy a kormány a költségvetési hiány visszaszorításáért bevezetett megszorítások kapcsán úgy döntött, idén nem biztosít üdülési csekkeket a közalkalmazottaknak.

Hirdetés
Hirdetés

Az ágazatban érdekeltek elmondták: a közalkalmazottaknak biztosított vakációs utalványok a turizmusban és a vendéglátásban hatékony közpolitikai eszköznek bizonyultak. A szállodaüzemeltetők szerint egy, a világjárvány miatt leginkább sújtott ágazatra és annak 1 millió alkalmazottjára negatív hatással van a kormány döntése. Ma 12 óra és délután fél 1 között Az út végén jeligével országszerte békés tiltakozó megmozdulást szerveznek a vendéglátásban és szállásadásban érdekelt vállalkozások.

Elégedetlenségük oka, hogy a hatóságok által a koronavírus-világjárvány terjedésének megfékezéséért foganatosított intézkedések nyomán megcsappantak a bevételeik, és sokuk tevékenysége veszélybe került. A tiltakozó akció kezdeményezői arra biztatják a vendéglátásban érdekelteket, hogy ma, az említett idősávban függesszék fel tevékenységüket, vonuljanak ki vendéglátóipari egységük elé, fogalmazzanak meg egységes üzeneteket a magasba emelt papírlapokon, táblákon.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük