Tévedésből fejbe lőttek egy nőt a rendőrök Maros megyében

Tévedésből fejbe lőttek egy nőt a rendőrök Maros megyében Románia

Egy menekülő autós üldözése közben tévedésből fejbe lőttek a rendőrök egy nőt a Maros megyei Magyarón (Aluniş).

Rendőrségi források szerint a szászrégeni közlekedésrendészet munkatársai péntek este le akartak állítani egy személygépkocsit, annak vezetője azonban továbbhajtott. A rendőrök követték az autót, és mivel az Marosvécs (Brâncoveneşti) felé tartott, riasztották ottani kollégáikat, akik aztán Magyarón próbálták megállítani a menekülő sofőrt, de az ő jelzéseikre sem állt meg. Az egyik rendőr ekkor szolgálati fegyverével rálőtt az autóra, az egyik golyó azonban egy gyalogos nő fejét találta el.

A rendőrök elsősegélyben részesítették a sérültet, akit aztán mentővel előbb a marosvásárhelyi, majd a kolozsvári kórházba szállítottak.

A kolozsvári megyei sürgősségi kórház orvos igazgatója, Adela Golea szerint a nőt megműtötték, és elkezdték fokozatosan felébreszteni a kómából. A páciens már jeleket ad, kommunikál velük, egyelőre kedvezően alakul az állapota, az azonban, hogy szenvedett-e maradandó neurológiai károsodást, csak az ébredés után állapítható meg – tette hozzá.

A menekülő autóst Ratosnyán (Răstoliţa) sikerült leállítaniuk és azonosítaniuk a szászrégeni közlekedésrendészet munkatársainak.

Tapasztalt rendőr a tettes

A Maros megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Emanuela Rugină szerint a rendőr szolgálati fegyverét használta, és hat lövést adott le az autóra. A férfi 1993 óta áll a román rendőrség alkalmazásában, tapasztalt rendőrnek számít, “aki a szakmai felkészítők minden formájával napirenden van”, és a pszichológiai vizsgálaton is alkalmas minősítést kapott – mondta a szóvivő. Hozzátette, a rendőr és kollégája szászrégeni társaik riasztása nyomán szabályos jelzéssel próbálták feltartóztatni a menekülő autóst, ő azonban nagy sebességgel hajtott feléjük, a közúti forgalomban részt vevők és a rendőrök testi épségét is veszélyeztetve, ugyanis egyetlen jelét sem mutatta annak, hogy szándékában állna megállni vagy elkerülni a velük való ütközést, kizárólag saját menekülése foglalkoztatta.

A szászrégeni ügyészség vizsgálatot indított az ügy részleteinek felderítésére, gondatlanságból elkövetett testi sértés és hatósági közeg bántalmazásának gyanújával zajlik az eljárás.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.