Felhívás!

Teodorovici indulna az államfőválasztáson

Teodorovici indulna az államfőválasztáson Románia

Bejelentette Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, hogy készen áll indulni a Szociáldemokrata Párt (PSD) belső megmérettetésén, amelyen kiválasztják az alakulat államfőjelöltjét.

“Elhatároztam, hogy megmutatom, vannak megoldások az előttünk álló problémákra, és elsősorban ránk, politikusokra hárul a feladat, hogy szavakról tettekre térjünk. Be akarom bizonyítani, hogy egy elnök cselekedhet is, nem csak beszélhet vagy hallgathat” – fogalmaz vasárnapi Facebook-bejegyzésében a pénzügyi tárca vezetője.

Teodorovici azt állítja, nem a versengés vagy a győzelem kedvéért döntött a jelöltségért való indulás mellett, hanem azért, mert tenni akar valamit Romániáért, meggyőződése, hogy az ország nőni fog Európában és a világban.

A PSD ügyvivő elnöki tisztségét ellátó Viorica Dăncilă miniszterelnök az alakulat vezetőinek Neptunon tartott szombati tanácskozásán megerősítette, hogy egy párton belüli országos közvélemény-kutatás nyomán választják ki a PSD államfőjelöltjét. A kormányfő azt mondta, a belső megmérettetésen indulni kívánóknak jövő hét közepéig kell jelezniük ebbéli szándékukat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.