Felhívás!

Teodorovici: a beígért befektetésekre, a közalkalmazotti bérekre és nyugdíjakra is van pénz

Teodorovici: a beígért befektetésekre, a közalkalmazotti bérekre és nyugdíjakra is van pénz Románia

Év végéig befektetésekre, valamint a közalkalmazotti fizetésekre és a nyugdíjakra is van elegendő pénz az államkasszában – nyilatkozta kedden Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

A tárcavezetőt többek között arról a körlevélről faggatták az újságírók, amelyet a hitelutalványozóknak küldött a költségek csökkentéséről. A miniszter azt mondta, a hitelutalványozóknak elemzést kell készíteniük, és amennyiben módjukban áll csökkenteni a költségeiket, ennek megfelelően kell eljárniuk.

“Minden ember, minden család megpróbálja logikusan megtervezni a költségeit. Ha a pénzfelhasználás hatékonyabbá tehető, ezt akkor is meg kell tenni, ha van pénz. Mit tett a pénzügyminisztérium? Közölte, hogy adottak év végéig bizonyos értékhatárok, mindegyik minisztérium, ügynökség, közhatóság kell hogy végezzen egy elemzést, és ha vannak ilyen pluszköltségei, végezze el a megfelelő korrekciókat. Ennyi” – fogalmazott Teodorovici, hozzátéve, hogy nem a pénzhiány indokolta az intézkedést, év végéig ugyanis van elegendő pénz az államkasszában mind a beígért befektetésekre, mind a közalkalmazotti fizetésekre és a nyugdíjakra.

Arra a kérdésre, hogy kell-e elbocsátásokra számítani, a pénzügyminiszter így válaszolt: “Nem lesz ilyesmi”.

Dăncilă szerint nem merült fel a bérek csökkentése

A kormány “semmi esetre sem” fogja csökkenteni a béreket a közszférában – jelentette ki kedden Viorica Dăncilă miniszterelnök, hozzátéve: az ígéreteknek megfelelően szeptember 1-jétől emelik a nyugdíjpont értékét és a minimális juttatás összegét is.

“Egyáltalán nem merült fel, hogy csökkentsük a béreket. Tudomásom szerint a fizetések csökkentése és a megszorító intézkedések a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jellemzői, mely alakulat képviselői egyébként nyilvánosan is beszéltek erről. Ellenkezőleg, szeptember 1-jétől emeljük a nyugdíjpont értékét és a minimális juttatás összegét” – közölte a kormányfő a parlamentben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.