Felhívás!

Temesvár: toxikus anyagokkal való kereskedés miatt is vizsgálják a kártevőirtó cég tulajdonosát

Temesvár: toxikus anyagokkal való kereskedés miatt is vizsgálják a kártevőirtó cég tulajdonosát Románia

Toxikus anyagokkal vagy termékekkel való kereskedés miatt is vizsgálják annak a cégnek a tulajdonosát, amely a kártevőirtást végezte a temesvári Mioriţei utca tömbházában, miután az ügyön dolgozó ügyészek megállapították, hogy alumínium-foszfidot tartalmazó rovarirtószert használt, jelentette be a temesvári törvényszék ügyészsége kedden.

A hatóságok bűnvádi eljárást indítottak B.I.S., a cég tulajdonosa ellen, akit gondatlanságból elkövetett emberöléssel és testi sértéssel, illetve toxikus anyagokkal vagy termékekkel való kereskedéssel gyanúsítanak, tájékoztat Violeta Filip, a temesvári törvényszék vezető ügyésze közleményben.

Filip szerint az első vizsgálatok arra vezetnek, hogy a cég egy Delicia – GASTOXIN nevű kártevőirtószert használt, amely alumínium-foszfidot tartalmaz. Ez egy rendkívül toxikus anyag, belélegzés esetén fatális lehet, használatához speciális engedély szükséges.

A cég tulajdonosát 24 órás őrizetbe vették. A hatóságok folytatják a nyomozást az ügyben.

A nép ügyvédje is vizsgálatot indít

Renate Weber, a nép ügyvédje kedden bejelentette, hogy az általa vezetett intézmény vizsgálatot indít a temesvári ügyben, amelyben három személy meghalt, többen pedig kórházi kezelésre szorultak egy tömbházban elvégzett kártevőirtás nyomán.

A nép ügyvédjét kedden tartott sajtótájékoztatóján arról kérdezték, hogy indított-e vizsgálatot a temesvári ügyben.

“Igen, természetesen, a temesvári területi irodában levő kollégák azonnal kérték, hogy indítsunk hivatalból egy vizsgálatot, hogy lássuk, hogyan történhetett meg mindez és hogyan reagáltak a hatóságok, mert ismétlem, nekünk mediátori szerepünk van, tehát az a dolgunk, hogy felmérjük, megfelelően reagálnak-e a központi, helyi hatóságok, ha valami történik” – válaszolta Renate Weber.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.