Felhívás!

Tătaru: van rá remény, hogy év végén, jövő év elején megérkezzen a koronavírus elleni oltás

Tătaru: van rá remény, hogy év végén, jövő év elején megérkezzen a koronavírus elleni oltás Románia

Van rá esély, hogy már decemberben kapjon Románia koronavírus elleni oltást, az Európai Bizottság jelenleg a nyolc gyártó cégből hárommal folytat tárgyalásokat – jelentette ki csütörtökön Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

Amint az első vakcina elkészül, Románia is kap belőle. Az egész Unióban az Európai Bizottságon keresztül történik a beszerzés, minden állam kap az oltásból, van rá remény, hogy már az év végén vagy az új év elején – mondta Tătaru Konstancán.

Leszögezte, Románia készen áll mindkét típusú (a mínusz 70 Celsius-fokon, illetve a mínusz 28 Celsius-fokon tárolandó) vakcina fogadására és raktározására.

Elsőként az egészségügyi alkalmazottakat oltják be, majd a veszélyeztetett kategóriákba tartozó, illetve az idős személyek kapják meg az oltást. A pontos kritériumrendszer is elkészül addig, amíg az első dózis vakcinákat megkapja Románia – mutatott még rá a miniszter.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 29., 16:11
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Honnan érkezhetne év végére oltás, mikor minden valamirevaló gyógyszergyártó csak jôvô év közepére jósolja az oltás forgalmazását. Ha a kínai vakcinára számítanak, azokat nyugodtan beadhatják saját maguknak.

 • User
  Dátum: 2020. október 29., 19:50
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Ha nem megfelelő a vakcina orvosok nélkül maradunk! Az összes világjárvány a történelem során Kínából indult! Ez 1 picit lassabban és tovább söpör mint az eddig feljegyzettek!